La central nuclear Vandellòs II realitza el seu simulacre anual

El simulacre és part del Pla d'Emergència Interior
Les instal·lacions han requerit la intervenció dels bombers | Cedida

 

La CN Vandellòs II ha fet aquest dijous el sumulacre anual del Pla d'Emergència Interior (PEI) de les instal·lacions. Es tracta d'una simulació d'incendi en una zona radiològica amb persones ferides i contaminades, problemàtiques a les quals se suma una pèrdua del suubministrament elèctric i la ruptura de tubs d'un generador de vapor. 


El PEI, durant la simulació, ha elevat la situació de les instal·lacions al nivell d''Emergència a l'Emplaçament' i ha requerit la intervenció dels bombers, que han participat també al simulacre. Durant l'exercici s'han implicat totes les organitzacions vinculades al Pla d'Emergència Interior, com ara el Consell de Seguretat Nuclear (CSN). 

 

El CSN s'ha valgut d'auditors interns durant el simulacre i han seguit el desenvolupament de la situació, analitzant també escenaris hipotètics. Aquest tipus d'exercicis pretén dotar a l'organització de la preparació necessària de cara a un cas real. El principal objectiu és comptar amb la major efectivitat per part de les parts implicades.
Comentaris

envia el comentari