Els veïns del voltant dels pisos ocupats del carrer de Joan Coromines senten «por, incertesa i inseguretat»

Per primera vegada parlen clar i amb la cara descoberta: «Volem solucions. Tot el barri s'està degradant»
Els pisos ocupats i vigilats per la policia. | Guillem RS

 

  

«Por, incertesa i seguretat». Això és el que asseguren sentir els veïns del voltant dels pisos ocupats del carrer de Joan Coromines de Reus. Per primera vegada, la presidenta de l'Associació de Veïns d'Horts de Miró, Eva Maria Mateu, ha parlat clar: «La zona s'està degradant. Necessitem solucions, ens sentim amenaçats». Inicialment, els residents del barri no s'atrevien a parlar a cara descoberta però ara, que la situació està cada vegada pitjor, han convocat els mitjans de comunicació per posicionar-se. Reclamen al govern que reaccioni i que faci fora la vintena de famílies d'ètnia gitana que fa un parell de mesos que s'han apoderat dels edificis.

 


«Estem patint. Els veïns contacten amb mi preguntant-me què passarà; se senten increpats», ha explicat Mateu. «No ens deixen viure tranquil·lament, només per mirar ens insulten i criden», ha lamentat. De fet, ha detallat que els qui viuen al mateix edifici que els ocupes i els que ho fan just davant no s'atreveixen a parlar públicament per por. «S'estan fent la zona seva», ha sentenciat la presidenta.

Ella mateixa ha anunciat que estan contactant amb altres entitats i estan organitzant mobilitzacions. Aquesta manifestació, però, no apuntaria directament cap els ocupes, sinó cap a la màfia que s'alimenta de persones que paguen per viure en pisos buits i cap a l'Ajuntament, que consideren que no està aportant cap solució. «Si el govern no respon, farem servir altres mitjans», ha afegit Eva Maria Mateu.
Comentaris
felip
nomes aquest barri.----aneu a la plaça teresa miquel pamies del carrer muralla..allo dona fastic...sorolls per les nits.incivisme...pudor a pixades---on ets alcalde ---on ets...no et votare mes.---no serveixes al ciutada..
2
Can pixa
Increíble, gent de 20 a 45 anys forts i sans en exclusio social?????? Xro si no tenen .cap mena de ganes de trobar feina, per que desde luego no aparentan Fer cap esforç per trovar la . Tot el día asseguts al portal del edifici no es la millor manera de sortir de l exclusio, crec jo. Au va! Autoritats sou uns impresentables. Volen la tranquilitat i civisme anteriores!
0

envia el comentari