El govern de Reus assegura mà dura contra els ocupes il·legals i no reconeix la CUP com a intermediària

«No podem permetre que algú que incompleix els requisits mínims exigibles per la llei s’aprofiti de la situació» | Els veïns ocupants no són «vulnerables» per serveis socials
Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana, a la cantonada del carrer Joan Coromines. | Guillem RS.

 

Tot i la posada en escena de la CUP davant dels blocs ocupats de manera il·legal per diverses famílies d’ètnia gitana, el govern de la ciutat ha trencat el silenci públicament i ha assegurat que no mourà ni un centímetre la seva postura davant del que consideren «un cas clar d’ocupació il·legal, que poc té a veure amb la situació social dels ocupants». El consistori ha enviat una nota de premsa als mitjans on assegura que es «mantindrà ferm en la seva actuació i no farà cap concessió» als ocupes. Des del govern de la ciutat també s’ha lamentat «deslleialtat institucional» de la CUP i ha anunciat que «no acceptarà una suposada mediació de la qual ni n’ha estat informat ni n’ha tingut cap coneixement».

 

Els Serveis Socials municipals, segons ha detallat avui el govern, han atès a representants dels ocupants il·legals i han informat que no reuneixen les condicions legals perquè se’ls reconegui la vulnerabilitat sobrevinguda que preveu la Llei 24/2016, de Mesures urgents per a afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica. L’Ajuntament de Reus únicament pot fer informes de vulnerabilitat, asseguren, a la ciutadania empadronada a la ciutat i que compleixi els requisits previstos. «Els ocupants il·legals dels habitatges del carrer de Joan Corimines haurien de sol·licitar l’informe a l’ajuntament del municipi on estan empadronats, que en cap cas és Reus», han explicat fonts del govern de la ciutat de Reus a ReusDiari.cat. Des de l’Ajuntament de Reus també s’assegura que les reunions entre la CUP i el banc no tenen cap utilitat tenint en compte que el banc encara no n’és propietari.

 

A més, el govern de Reus ha assegurat en el comunicat que vol «donar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania». Asseguren que l’Ajuntament vetlla perquè les persones en situació de vulnerabilitat tinguin cobertes les seves necessitats bàsiques; «però no pot permetre que algú que incompleix els requisits mínims exigibles per la llei s’aprofiti de la situació, perquè aniria en contra dels interessos del conjunt de la ciutadania; i perjudicaria les persones que realment ho necessiten».
Comentaris
fàstic de govern
Aquestes famílies venen del barri Montserrat, com que no estan empadronades a Reus? Com saben que no tenen situació de vulnerabilitat si no han fet l'informe? aquest govern de reus és inhumà!!!!
33
Gitaniko
Ala puta calle kon ellos..no veo ke pidan trabajo solo ayudas..en fin pa variar i vivir del cuento i tener un chorro crios mal criaos
4
Juanjo
Em sembla molt be, l'actitut del nostre Ajuntament. Pero estaría be, que fos aixi a tots els barrios.
7
Anònim
Per molt que vinguin del barri Sant Josep Obrer potser no estan empadronats.
0
Paulika
yo conozco a estas familias son unos cuentistas pretenden vivir de ayudas y la mayoría no necesitan nada porque tienen buenos negocios detrás pero claro en negro. Cómo gitana siento vergüenza de esta gente se nos mete a todos en el mismo saco y no es así. Somos muchos los que nos estamos esforzando por poder salir adelante para que vengan cuatro listos a hacernos daño . Estas familias no necesitan nada mano dura con ellos porque son unos caraduras.
0
Al fastic de govern
Te'ls posem a casa teva i veuràs lo inhumà què és el tema, després tu i la resta de la CUP en parleu. No en teniu ni idea el que patim molts veïns de Reus amb el tema ocupació, això sí els nens macos de la CUP sempre a fer el notes. Feu el passarell, parleu sense coneixament real del què passa
0
Pau
On esta el Gabarri que anava a la llista de les municipals de CiU? Era la seva cuota de gitanos a la llista i es va preocupar de que cap altra partit portes gitanos a les seves llistes. On esta ara?
2
Al fàstic de govern
Alguns dels que hi ha venen de rebentar pisos del barri Gaudí i allí tothom ja sap a què es dediquen... no els vulguis tenir a prop... o potser sí que t'aniria bé, després veuriem si t'agrada tant la CUP i tot aquest tema de l'ocupació
0
Fora
Que apliquin tota la llei, començant x si no porten els fills a escola retirant la custòdia com a tothom, així amb educació potser començarien a encarar l'etern problema dels gitanos...
1
Merce
Ahora me salto la ley, y me cuelo en la lista de espera de familias necesitadas sin ingresos y que sobreviven como pueden. Esta gente no tiene corazón. Apoyo al Ajuntament. Quien tenga duda que se de una vuelta por el barrio y nos pregunte a nosotros, los vecinos de toda la vida.
0
JOSEP
HOME pero si tenim ajuntament....son de reus no
5
No ho PUC creure!
Com que no son son de Reus? per para de l'ajuntament es una injusticia dir que no son de Reus i no estan enpatronats, cuán hi ha gent que porta tots la seca vida enpatronats a Reus, abans de dir res, mireu de veritat qui hi ha enpatronats, segú que tots o casi tots.
7

envia el comentari