BBVA és propietari dels edificis de Joan Coromines però no té potestat per actuar-hi fins que el jutge no doni llum verda

Els pisos es troben en tràmit de canviar de mans i el procediment acostuma a ser lent
Els pisos ocupats per famílies gitanes. | Laia Solanellas

 

L'immoble del carrer de Joan Coromines és del BBVA; almenys així està adjudicat, després que la seva constructora fes fallida. Això, però, no serà efectiu fins que un jutge en doni llum verda. El que significa és que, tot i ser propietat del banc, aquest no pot fer-hi res perquè no n'està en possessió fins que la justícia no ho validi. Aquest procediment, de fet, pot ser molt lent. Mentrestant, l'únic que podria moure fitxa per desallotjar-lo hauria de ser un magistrat que agilitzés el tràmit i en dictaminés el desallotjament. Si fos així, demà mateix podria estar buit.

 

ReusDiari.cat ha contactat amb BBVA per conèixer el procediment que se segueix en casos com el del pis ocupat per una vintena de famílies d'ètnia gitana a Reus. Ara per ara, des del banc no poden fer res més que esperar que un jutge els doni la potestat d'entrar-hi. No obstant això, davant aquestes situacions, treballen de la mà de les administracions. O sigui, el dia que el bloc estigui a les seves mans, Serveis Socials haurà d'analitzar les famílies i determinar si es tracta de persones vulnerables.

 

L'anàlisi dels tècnics decidirà si són, o no, famílies vulnerables. En cas de ser així, el banc no mourà un dit, els deixarà a l'edifici fins que des de l'Ajuntament trobin un nou lloc per reubicar-los —BBVA ha cedit més de 1.800 habitatges per aquests casos. Però si això no passés —cal recordar que des del consistori han informat en un comunicat que no compleixen els requisits per ser-ho—, iniciaran els tràmits perquè un jutge en decreti el desnonament i poder-los arreglar i posar a la venda. Així doncs, l'única via per fer que aquests blocs quedin buits en el menor temps possible és que la justícia així ho decideixi.

 
Comentaris
Vei
Ja tornem a ser. Un país amb una justicia precaria per voluntat política perque si funciones com cal aixo no pasaria. Com es poden donar tantes facilitats als incumplidors i matxacar literalment al que cumpleix?. Apoio la luita justa per un habitatge digne per tothom. Que deuen estar pensant els q han fet els tràmits legalment i les families que realment ho necessiten i no conten amb els mitjans il.legals i de por i extorsió que tenen aquesta panda?. Indigna molt tot plegat.
0

envia el comentari