Gairebé un centenar de propostes conformen la programació del Reus Capital de la Cultura Catalana

Aquesta xifra pot augmentar si s'acaben aprovant els pressupostos de l'Ajuntament de Reus
Imatge de la presentació de la programació. | Carla Bergadà

 

Gairebé un centenar. Aquesta és la xifra provisional de propostes que conformen la programació del Reus Capital de la Cultura Catalana. Així s'ha presentat aquest dilluns, 16 de gener, tot i que es tracta d'un calendari d'activitats que no està tancat i que depèn de l'aprovació dels pressupostos municipals que s'haurien de portar al ple pròximament. El tret de sortida a tot plegat el donarà l'espectacle Globus, una obra dirigida per Leandro Mendoza que tindrà lloc el dia 28 de gener a les 19.00 hores a la plaça del Mercadal. S'espera que tots els actes que es facin durant aquest any conformin un programa complet i ambiciós per situar la ciutat de Reus al capdavant de la producció i difusió cultural a nivell nacional. 


De Globus se n'han desvelat pocs detalls. L'espectacle de circ ha estat creat expressament per a l'ocasió i comptarà amb artistes, amb diversos elements i col·lectius reusencs com el Ball de Diables, els Nanos, els Xiquets de Reus o l'Esbart de Santa Llúcia. Amb l'acte inaugural començaran les diverses propostes a les quals s'ha destinat un pressupost de 540.000 euros. D'aquesta quantitat, l'Ajuntament de Reus n'ha posat 90.000 i la resta és finançat per empreses privades i la Diputació de Tarragona. 

 

El mateix dia, però a les 18.00 hores, també es farà l'acte inaugural de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017 al Teatre Fortuny, on hi assistiran diverses autoritats com l'acalde Carles Pellicer o el conseller de Cultura, Santi Vila. Aquest espectacle requereix invitació prèvia, i s'obsequiarà a tots els assistents amb un record de la Capital de la Cultura Catalana.


Altres primers actes que s'han presentat, destaquen alguns de singulars com els organitzats per BiciCamp, l'Aula de Sons, Carrutxa, Vermuts Miró o el Col·lectiu Mandrilia. Tot plegat s'emmarca en cinc grans eixos: el d'història i patrimoni, el de tradició i festes populars, el de llengua, literatura i pensaments, els d'arts i creació i el de coneixement, creativitat i innovació. Exposicions, rutes, obres teatrals, congressos, concerts i festivals componen aquesta variada programació de la qual només se'n coneix la del primer semestre. La podeu consultar sencera en aquest enllaç.

 

Sortegem tres invitacions dobles per assistir a l'espectacle al Teatre Fortuny

Des de ReusDiari.cat volem premiar els nostres lectors amb el sorteig de 3 invitacions dobles per assistir a l'espectacle inaugural que es durà a terme al Teatre Fortuny el 28 de juny a les 18.00 hores, un moment històric per la ciutat al qual només es pot assistir amb aquesta invitació. Per participar al sorteig només cal que ompliu el formulari amb les vostres dades, teniu temps per participar-hi fins al dijous 26 de gener a les 12.00 hores. Recordeu que només us hi podeu inscriure un cop, en cas contrari sereu eliminats. Molta sort a tots els participants!

 

SORTEIG TANCAT

Els guanyadors són:

 

  — Carlos Duran Palacios de Reus

  — Xavi Juanpere Marco de Reus

  — Ainhoa Cos Sanchez de Reus

 

Enhorabona als guanyadors! En breu ens posarem en contacte per explicar-vos com heu de procedir per recollir el premi. A la resta de participants, us volem donar les gràcies per haver-hi participat i us animem a continuar participant en futurs sortejos i promocions, i per descomptat que continueu llegint ReusDiari.cat. Per qualsevol dubte us podeu posar en contacte a través del correu participacio@delcamp.cat.

 
Comentaris

envia el comentari