Una melmelada d'Alforja, entre les millors del món

Aliments Artesants Montserrat Rull ha aconseguit una medalla d'or i una de plata al certamen més important del sector
Ha rebut una medalla d'or i una de plata al certamen més important del sector. | Cedida

 

L'empresa d'elaboració de melmelades Aliments Artesans Montserrat Rull, nascuda a Alforja, ha rebut una medalla d'or i una de plata al certamen més important en l'àmbit mundial del sector, el World's Original Marmalade Awards. L'any passat també va rebre un reconeixement en aquesta competició. Aquest concurs va néixer d'iniciativa de Mrs. Jane Hasell-McCosh el 2005 amb l'objectiu d'ajudar a preservar i fomentar un dels costums més britànics: la melmelada de taronja amarga. Se celebra cada any al bell mig de la Campinya anglesa, a la casa senyorial d'estil georgià de Dalemain.


En l'edició del 2017, tenint en compte les diferents categories, han participat gairebé 3.000 pots de melmelada enviats de totes les parts del món —més de 30 països-—, tant artesans com melmelades fetes a casa. Tots els productes són avaluats per un jurat format per un petit grup d'experts d'acord amb l'aroma, la textura, el sabor... Enguany, el lliurament de premis ha tingut lloc a Dalemain del 18 al 20 de març. Tothom podia provar les melmelades guanyadores i fins i tot parlar amb els jutges per copsar en més profunditat el seu veredicte.

Montserrat Rull, d'Alforja, va recollir un premi d'Or amb la melmelada «Seville Orange with Palo Alto Sherry» —Taronja amarga amb Jerez Palo Cortado—, que va impressionar als jutges amb la seva aparença, color, consistència, aroma i sabor. També va rebre un premi de Plata per la Melmelada de Kumquat. És important dir que a l'Estat espanyol només una altra empresa ha aconseguit el reconeixement d'or: els artesans d'Almeria.

 

Es tracta del World’s Original Marmalade Awards | CedidaComentaris

envia el comentari