Torna Catbrick, la Trobada d'Aficionats a LEGO de Catalunya, a firaReus

Durant aquest cap de setmana, 25 participants han organitzat tallers, venda, exposicions, robòtica i concursos
Catbrick obre portes aquest dissabte. | ReusDiari.cat

 

Durant aquest cap de setmana, 22 i 23 d'abril, firaReus acull Catbrick, la sisena Trobada d'Aficionats a LEGO® de Catalunya. La jornada comptarà amb 1.000 metres quadrats d'exposició de diorames, espai de venda i exhibició de robòtica i tallers per a nens i joves de totes les edats. La fira obrirà dissabte a deu del matí a vuit del vespre i diumenge de seu del matí a dues del migdia. L'entrada costarà tres euros i els menors no en pagaran —es poden comprar a través d'Internet.


El vicepresident de la Cambra de Comerç de Reus, Xavier Colom ha destacat que «Catbrick és la primera de les novetats del calendari firal d'enguany i neix de la mà de la URV i de l'associació Hispalug». Des de la URV, el director de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria, Domènec Puig, ha explicat que «en un moment en el qual manquen vocacions de tecnològiques és important fomentar-les des de la base, creant interès entre els més petits». Durant la presentació de Catbrick, el representant de l'associació Hispalug, Ricardo Cordón, ha explicat que «a la jornada hi haurà 25 participants d'arreu de Catalunya que portaran més de mig milió de peces LEGO® que permetran crear diorames temàtics i tallers».

Amb la trobada d'aquest cap de setmana, des de firaReus volen potenciar l'activitat de perfil infantil i familiar. Catbrick segueix el format encetat per firaReus en els darrers anys, de coorganitzar activitats en col·laboració amb professionals de diferents sectors. Una fórmula que segons el regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, els permet «arribar a més públics i captar més actes, fins a assolir la xifra rècord a què hem arribat enguany». Precisament, en les pròximes setmanes firaReus té una activitat especialment intensa amb dos congressos previstos per als pròxims quinze dies.


TOTA LA PROGRAMACIÓ

 

DISSABTE 22 D’ABRIL (De 10.00 a 20.00h)

BUSCANT A WALLY Per a totes les edats.

El Wally s’ha amagat entre els diorames del món LEGO®. Els visitants que el trobin podran participar en el sorteig de premis. Al final del dia es dirà el nom del guanyador.

ZONA DE JOC LLIURE AMB BRICKS LEGO® Per a totes les edats.

CONCURS DE PROJECTES A partir de 6 anys. D’11 a 14 h.

Presentació de models per exposició i recollida de dades dels participants. A les 13.30 h entrega de premis i a les 14 h recollida de models.

TALLER DE MECÀNICA AMB LEGO® TECHNIC I POWER FUNCTIONS De 8 a 12 anys. De 12 a 13 h. Activitat guiada on cada participant crearà dues mecàniques, una senzilla i una altra més sofisticada.

TALLER DE MECÀNICA AMB LEGO® TECHNIC I POWER FUNCTIONS De 8 a 12 anys. De 16 a 17 h. Activitat guiada on cada participant crearà dues mecàniques, una senzilla i una altra més sofisticada.

TALLER TANGRAM-LEGO® De 3 a 5 anys.

— De 16.30 a 18.30 h. Els participants construiran una figura amb bricks de LEGO® a sobre d’una fitxa que té una figura uniforme de color com si fos un trencaclosques, endevinant com van enganxats els bricks.

 TALLER LEGO® WeDo A partir de 6 anys

 — De 17 a 19 h. Els participants construiran una figura amb bricks de LEGO® seguint unes instruccions i després li donaran moviment.

CONCURS CURSA ESBOJARRADA Per a totes les edats

 — De 17.30 a 18.45 h. Els participants crearan els seus vehicles i després competiran en una “cursa esbojarrada”: la figura que arribi més lluny després de baixar per una “rampa boja” tindrà premi!

EXPERIMENTA AMB ROBOTS A partir de 8 anys

 — De 17.30 a 19.30 h. En aquesta activitat es treballa amb robots mòbils (amb rodes). Els participants experimentaran amb robots reals i en veuran una demostració.

 

DIUMENGE 23 D’ABRIL (Diumenge de 10.00 a 14.00h)

BUSCANT A WALLY Per a totes les edats.

El Wally s’ha amagat entre els diorames del món LEGO®. Els visitants que el trobin podran participar en el sorteig de premis. Al final del dia es dirà el nom del guanyador.

ZONA DE JOC LLIURE AMB BRICKS LEGO® Per a totes les edats.

TALLER LEGO® WeDo A partir de 6 anys.

 — D’11 a 12.30 h. Els participants construiran una figura amb bricks de LEGO® seguint unes instruccions i després li donaran moviment.

TALLER SUMO MINDSTORMS A partir de 9 anys.

 — D’11 a 12.30 h. Els participants construiran unes defenses amb peces de LEGO® i després es realitzarà un combat de Sumo amb polsadors.

TALLER LEGO® MINECRAFT Per a totes les edats.

 — D’11 a 12 h. En aquest taller els participants construiran i coneixeran més de prop les possibilitats de l’univers de LEGO® Minecraft.

 TALLER DE MECÀNICA AMB LEGO® TECHNIC I POWER FUNCTIONS De 8 a 12 anys .

 — De 12 a 13 h. Activitat guiada on cada participant crearà dues mecàniques, una senzilla i una altra més sofisticada.

EXPERIMENTA AMB ROBOTS A partir de 8 anys .

 — De 12 a 14 h. En aquesta activitat es treballa amb robots mòbils (amb rodes). Els participants experimentaran amb robots reals i en veuran una demostració.Comentaris

envia el comentari