Reus ofereix desenes d'activitats per als infants i joves durant l'estiu

La programació encara no està totalment tancada i s'hi podrien sumar noves propostes
Imatge d'arxiu del Casal d'Estiu Adaptat de Reus | ReusDiari.cat

 

L'Ajuntament de Reus i diverses entitats de la ciutat han treballat conjuntament per dissenyar «L'estiuegem», un programa d'activitats per aquest estiu 2017 amb diverses propostes lúdiques, educatives i culturals adreçades als infants i joves. Com a novetat d'enguany, hi ha hagut un canvi en el marc normatiu i obliga les activitats de lleure a complir amb la finalitat educativa.

 

La programació de «L'estiuegem» inclou un gran ventall d'activitats, que són les següents:

 

CASALS D'ESTIU

  

Els Casals d'estiu a la ciutat ofereixen 3.020 places setmanals, i el gruix d'activitats es concentra al juliol, amb una mitjana de 460 places setmanals. En els casals es realitzen activitats d'educació en el lleure i treball cooperatiu i en equip, com són jocs d'interior i exterior, jocs d'aigua, danses i cançons, gimcanes, tallers, sortides de proximitat o propostes esportives.

 


L'horari és de 9 a 13 hores i el preu general és de 40 euros setmanals. Per les famílies monoparentals, nombroses i les que facin una segona inscripció són 38 euros. En total s'organitzen cinc casals d'estiu:

 

Casal de Lleure'17 – AEG Ben Enllà «Una aventura nova cada setmana!». Activitats cooperatives, manuals, esportives i en anglès. Del 26 de juny al 28 de juliol al Col·legi La Salle. Inscripcions: 26 de maig i 2, 9 i 16 de juny, de 17 a 18h. Capacitat setmanal: 140 places.

 

Casal Joan Rebull «Donarem la volta al món». Casal esportiu, lúdic i cultural. Del 26 de juny al 28 de juliol. Del 4 al 8 de setembre. Inscripcions: AMPA Escola Joan Rebull, de dilluns a divendres de 9 a 13h i de 15.00 a 17.30h. Capacitat setmanal: 90 places.

 

Casal La Vitxeta «Un planeta viu!». Casal esportiu de descoberta del medi i l'ecologisme amb activitats en anglès. Del 26 de juny al 28 de juliol. Del 4 al 8 de setembre. Inscripcions: AMIPA, de dilluns a divendres de 8.30 a 14.30h. Capacitat setmanal: 80 places.

 

Casal Pi del Burgar «Estiu and sport al Pi!». Casal de lleure esportiu. Del 26 de juny al 28 de juliol. Del 4 al 8 de setembre. Inscripcions, AMPA, de dilluns i dijous de 8.30 a 12.00h i dimecres de 14.30 a 16.30h. Capacitat setmanal: 70 places.

 

Casal Fem-nos Amics «Un casal de pel·lícula». Del 26 de juny al 8 de setembre. Lloc: Escola Prat de la Riba/ Parròquia St Joan. Inscripcions a l'Esplai Fem-nos Amics , divendres i dissabtes de 18 a 20h. Capacitat setmanals: 80 places.


CASALS ESPECÍFICS      
A banda dels casals d’estiu, també s’han organitzat tres casals específics, una per a la primera infància i dos adreçats a públics específics:

 

Casal d’Estiu Primera Infància i germans fins a 6 anys, a les EBM El Lligabosc i El Marfull. Del 31 de juliol a l’1 de setembre de 9 a 13h, i amb capacitat per a 80 places. Els preus setmanals són de 36 euros; l’acollida, 12; i el servei de menjador, 30. Inscripcions a l’OME, de 9 a 14 h. A partir del 12 de juny.

 

Casal Adaptat Gaudi (TEA). Activitats preesportives, d’expressió musical i corporal, psicomotricitat, relaxació i jocs d’aigua. Del 3 al 28 de juliol , de 9 a 13h a l’Escola Rubió i Ors. Organitza l’Associació Aspercamp, amb capacitat setmanal de 20 places.

 

Casal d’Estiu Adaptat. Hipoteràpia, tallers de creativitat, teràpia de gossos, musicoteràpia i hidroteràpia. Del 3 al 28 de juliol, de 9 a 13h a l’Escola General Prim. Organitza l’AMPA CEEP Alba i té una capacitat setmanal de 40 places.

 

ACTIVITATS PER A JOVES
El Casal de Joves la Palma promou activitats d’estiu i dona suport a diferents activitats organitzades per col·lectius i entitats de la ciutat. L’oferta encara no està tancada i, fins al moment, per aquest estiu s’han programat les següents propostes:

 

Curs de monitor de lleure (a partir de 18 anys): La Palma, del 3 al 19 de juliol

 

Curs de premonitor: Casal de Joves matí. Del 10 al 14 de juliol matins setmana

 

Curs d’iniciació a tècnic d’esport per a voluntariat: jocs i esports. Del 10 al 14 de juliol tardes de dilluns a divendres. Amb conveni amb el Consell Esportiu del Baix Camp

 

Camp de treball «Coopera amb Reus»: Del 8 al 22 de juliol. Camp de treball social amb joves de tot Catalunya que venen a realitzar un projecte d’aprenentatge servei a Reus. 

 

Teatre a la fresca per joves: (Les Artistes Locals). Del 3 al 21 de juliol. Matins de dilluns, dimecres i divendres a la Palma. 12 a 18 anys. 

 

Teatre a la fresca adults: (Les Artistes Locals). Del 3 al 19 de juliol. Tardes de dilluns i dimecres de 19 a 20:30h a la Palma. A partir de18 anys.

 

Curs de manipulador d’aliments: 3 de juliol de 10 a 14h. Casal de Joves

 

Finalment, en el marc del programa de ciutat «Altersuer» programa d’oci alternatiu per joves, també adreçat al jovent, es realitzaran els cursos, tallers i activitats següents:

Curs de ball modern: fusió, hip hop, etc..: al Barri Fortuny Gratuït

 

Concurs de Cuina «La Palma Xef»

 

Escape Rooms descentralitzat als diferents Centres Cívics de la ciutat

 

Taller «Fes’t-ho tu mateix» al Centre Cívic Llevant 

 

Taller de fotografia amb el mòbil Casal de Joves. Gratuït

 

Vine a remullar-te de nit a les piscines. 7 i 14 de juliol. De 21 a 23h. Gratuït

 

Activitats multiesportives descentralitzades a 3 espais de la ciutat: Barri Gaudí, Barri Sant Josep i zona Pi del Burgar 

 

ACTIVITATS ESPORTIVES
La programació encara està oberta a noves incorporacions i s’actualitzarà a través el cercador d’Activitats d’Estiu. Algunes activitats tenen l’opció de servei d’acollida i menjador, i són principalment de matí o tarda. Fins al moment, les activitats programades són:

 

Club Golf Aigüesverds: Casal esportiu -diverses activitats

 

Club Tennis Taula Ganxets de Reus: Casal esportiu de tennis taula

 

Consell Esportiu del Baix Camp: Campus «Ready, set, go 2017»

 

Club de Judo Sakura de Reus: Casal de judo

 

Escola de Futbol La Pastoreta: Campus d’Estiu Futbol

 

Club de Futbol Santes Creus: Campus d’Estiu Futbol

 

CN Reus Ploms: Estades esportives

 

Club Tennis Monterols: Casal esportiu 

 

Reus Deportiu: Casal Gimnàstica Rítmica, Campus Bàsquet, Campus Hoquei Patins, Casal d’Estiu, Campus Tennis i Pàdel.

 

Club Bàsquet La Salle Reus: Campus de bàsquet.

 

Club Esportiu Mas Iglesias de Reus: Campus Multiesport.

 

Club Hípic QMT: Cursos d’iniciació i perfeccionament a l’equitació.

 

Escola de Ball Wapachá: Casal de ball i anglès, Colònies de balls llatins i hip hop, Casal ball, Tallers de Hip Hop i Tallers de ball esportiu i samba, txatxatxa, rumba, pas doble, jove, vals, tango i quickstep.

 

Com a novetat d'enguany s'han incorporat aquestes activitats:

Reus Handbol Club: Campus d’Handbol

 

Aeroclub de Reus: Aeronàutic Summer Camp

 

Les persones interessades poden consultar l’oferta completa i actualitzada a través d’aquest cercador.Comentaris

envia el comentari