Reus ja permet signar a través de tauletes en tots els serveis de cara al públic

Es reduirà el paper i s'agilitzaran els tràmits
L'opció s'està instal·lant a tots els serveis. | ReusDiari.cat

 

L’Ajuntament de Reus està implantant en tots els serveis d’atenció ciutadana la signatura biomètrica, amb l'objectiu d'agilitzar la gestió administrativa municipal i minimitzar l'ús del paper. El sistema de signatura biomètrica amb tauletes digitals permet que les instàncies i la documentació presentada per la ciutadania de manera presencial sigui per mitjans electrònics sense necessitat de certificats digitals ni mitjans electrònics especials.


La signatura biomètrica, recull durant el procés de signatura, dades biomètriques de la persona que signa impossibles de replicar. Els documents obtinguts amb suport electrònic, tenen garantida la seva autenticitat gràcies a les dades biomètriques de signatura recollides amb la mateixa validesa que una signatura manuscrita. Amb aquesta actuació, inclosa en el Pla de modernització de l'Ajuntament i el Pla de transformació digital de l’administració, l’Ajuntament avança en l’adaptació a la Llei 39/2015 de tramitació totalment electrònica dels procediments administratius. La signatura biomètrica s’emmarca en el pla d’implantació de l’expedient electrònic sense papers en totes les àrees municipals.

 

La implantació del projecte, actualment en fase d’execució, té un pressupost de 10.365 euros; i el desenvolupa el Servei de Tecnologies de la Informació i Telecomunicacions de la regidoria de Promoció Econòmica. Inicialment, la signatura biomètrica s’ha implantat en fase de proves a l’Oficina d’Atenció Ciutadana situada a la plaça del Mercadal; i de manera progressiva s’està estenent en totes les oficines municipals d’atenció ciutadana: l’Oficina Municipal d’Escolarització, el Servei d’Atenció i Informació al Contribuent, l’Oficina d’Habitatge, i l’Oficina Tècnica Empresarial.
Comentaris
pepe
que es deixen de modernització en tabletes i que es gastins el diners en paliar el deficit del hospital i arreglar la ciutat que esta feta un desastre
0

envia el comentari