Més de 300 persones participen en la Festa de les Famílies al centre Bellissens de Reus

L'acte ha comptat amb la intervenció de diversos familiars, visiblement emocionats
A també han assistit l'alcalde Carles Pellicer i la tinent d'alcalde, Montserrat Vilella | Cedida

 

Més de 300 persones han participat en la Festa de les Famílies de Bellisens, amb què s'han commemorat els 20 anys del centre, el primer que es va posar en marxa a Catalunya per tractar persones amb discapacitat i malaltia mental. L'acte central ha comptat amb la intervenció emocionada de molts dels familiars, que han explicat la seva experiència. El director general del Grup Pere Mata, Joan Amigó, ha destacat el suport de les administracions al centre, la participació de les famílies i el programa de voluntariat que es realitza amb estudiants de l'escola Turó. «Bellissens és més que quatre parets, perquè hi ha una implicació personal molt important dels professionals» ha explicat Montserrat Vilella, tinent d'alcalde de Reus. D'altra banda, l'alcalde Carles Pellicer ha destacat «el sentiment i la força d'aquestes famílies». Finalment, Quim Nin, secretari general de la Presidència de la Generalitat, ha parlat sobre «l'orgull per un país que té gent capaç de crear institucions com Pere Mata».

  

 

 


A les 11.30 hores s'han obert les portes a les famílies i convidats a les activitats de celebració, i una hora més tard, amb l'arribada de les autoritats, s'ha iniciat la projecció d'un vídeo amb imatges dels 20 anys de Bellissens, entre les quals destacaven sortides i activitats lúdiques i culturals realitzades en la comunitat. També s'ha destacat el paper esportiu de la comunitat, ja que 50 dels 100 usuaris de Bellissens han participat en lligues i campionats territorials i nacionals durant aquesta temporada. Després del dinar d'usuaris, familiars i professionals que s'ha celebrat als jardins del centre, la festa va continuar amb ball i coca de sucre per a tots els assistents.


El centre Bellisens s'ubica dins Villablanca, i es compon de dues residències, de 50 places cadascuna, i tracta persones amb discapacitat intel·lectual lleugera i mitjana, amb un trastorn mental afegit, i que requereixen un tractament rehabilitador integral amb suport extern. Tan Bellissens com la resta de serveis que s'integren a Villablanca fan que el Grup Pere Mata sigui referent al nostre país en el tractament i la recerca sobre la discapacitat intel·lectual i el trastorn mental. 
Comentaris

envia el comentari