Més de 100 persones vinculades al Grup Pere Mata participaran en les parades de Sant Jordi

Voluntaris de diferents associacions col·laboren en l’organització d’activitats, com ara ensenyar a ballar sardanes
Es podran trobar productes artesans elaborats pels usuaris del Grup Pere Mata, com aquestes roses de paper. | Cedida

 

Els centres d’atenció a la discapacitat i la malaltia mental del Grup Pere Mata volen participar d’una manera activa per Sant Jordi amb el clar objectiu de donar visibilitat i normalitzar la discapacitat i la malaltia mental, a més de lluitar contra l’estigma. És per això que com cada any, els centres Villablanca, Bellissens i Marinada han realitzat tallers d’artesania per crear diferents productes artesans que es vendran durant la festa de Sant Jordi a la plaça del Mercadal de Reus, amb l’objectiu de donar a conèixer la tasca que es realitza en aquests centres.


A més a més, l’Associació Amics de la Sardana de Cambrils col·laborarà fent un curs de sardanes als usuaris de Villablanca durant la festa que es realitzarà en el mateix centre per celebrar Sant Jordi. Aquesta entitat ja fa temps que col·labora amb voluntaris de l’associació en activitats d’ensenyament als usuaris, amb activitats un curs de balls en línia. D’altra banda, des de l’Hospital de Dia de Salut Mental per adults de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata a Tarragona, es col·labora amb l’Associació Km 0 i amb La Muralla: concretament usuaris de l’Hospital de Dia han realitzat un taller de confecció de roses amb membres de les dues entitats.

 

Per tant, a banda de la col·laboració en la confecció de roses, els usuaris han pogut conèixer les dues associacions, quins són els seus objectius i projectes. L'Associació Km 0 és una entitat d'iniciativa social, amb inquietuds solidàries amb projectes transformadors i que estan compromesos en contra de les desigualtats socials. D'altra banda, La Muralla és una associació liderada i gestionada per persones amb trastorns mentals, amb el suport de familiars i professionals, amb l'objectiu de millorar la informació i la comprensió sobre la malaltia mental i la integració de les persones afectades.

 

Però a banda de les activitats al carrer, els diferents centres també realitzen activitats de portes endins per celebrar Sant Jordi. La residència Marinada realitzarà cada dia la representació de la llegenda de Sant Jordi adaptada per als seus usuaris amb discapacitat intel·lectual severa i profunda. En aquesta representació, el conte incorpora diversos elements d’estimulació sensorial i es fa cada dia del 17 al 23 d’abril, de manera que hi participin els 74 usuaris del centre.
Comentaris

envia el comentari