La plaça del Mercadal de Reus acull la sisena edició de La Vermutada

Es tracta d'un acte festiu, organitzat amb l'objectiu de promocionar aquest producte singular de la ciutat
La plaça Mercadal de Reus ha acollit la sisena edició de La Vermutada | Cedida

 

La plaça del Mercadal de Reus ha acollit aquest dissabte, 17 de juny, la sisena edició de La Vermutada, que organitzen els Amics del Vermut de Reus, amb el patrocini de Vermuts Miró, el suport de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus i l'Agència Reus Promoció, així com la col·laboració d'Olives la Masrojana i Patates Piqué. La Vermutada és un acte festiu, que té com a objectiu la promoció d'aquest producte singular de la ciutat, i durant la passada edició es van servir més de 4.000 vermuts entre els assistents. L'acte ha començat a les 12.00 hores, i ha comptat amb animació musical, a càrrec del grup Bandsonats de Reus, i del grup de batucada Batukats del Bolet. Per al desenvolupament de la vermutada s'ha muntat un espai al mig de la plaça del Mercadal on es servia el vermut, així com les patates i les olives que l'acompanyen, a un preu simbòlic. 


Al voltant de la plaça s’han ubicat diferents tines amb tendals, on el públic assistent ha pogut situar-se per fer el vermut amb comoditat, tenint en comptes les altes temperatures. Tot el vermut que s'ha servit ha estat de la marca Miró, patrocinador de l’acte, i les Olives la Masrojana, del Masroig, i les Patates Piqué, col·laboren en l’acte amb l’objectiu de crear sinergies amb el vermut i promocionar els productes típics associats a l’acte de «fer el vermut». Cal remarcar que patates Piqué es vincula enguany per primera vegada a La Vermutada, en record dels seus orígens empresarials a la ciutat de Reus.

 

En el decurs de La Vermutada, els Amics del Vermut de Reus i comarca han lliurat la distinció al Vermuter de l’Any, que vol servir per reconèixer la dedicació i prescripció d’aquelles persones que s’han distingit a l’hora de valorar l’essència del genuí aperitiu reusenc. En aquesta ocasió el guardonat ha estat el radiofonista Jordi Margarit, actualment director adjunt de RAC 1 i amb una llarga trajectòria a diverses emissores del país. De fet, la distinció vol posar en valor l’interès que sempre ha demostrat Margarit a l’hora de parlar, en els seus programes, del Vermut. Així ho va demostrar, per exemple, durant l’última etapa del seu longeu programa 'La primera pedra', on tenia un espai de tertúlia anomenat «El Vermut de la Primera Pedra», i que es va realitzar en directe des del Mercadal durant la passada Festa Major de Sant Pere. El premi al Vermuter de l’Any l’atorga l’entitat Amics del Vermut amb la complicitat dels representants de Vermuts Miró, Reus Promoció i la Cambra de Comerç de Reus que formen part del jurat del guardó.


Per segon any consecutiu, Vermuts Miró ha aprofitat la Vermutada d'aquest dissabte per presentar un nou etiquetatge del vermut exclusiu formulat amb avellana, que es va donar a conèixer l’any passat. Si en aquella ocasió es va dedicar a la memòria del reusenc Joan Besora, conegut popularment com «el Xola», enguany el producte s'ha presentat com el Vermut Vuit Copes, en homenatge a l’equip d’hoquei del Reus Deportiu, que aquesta temporada ha aconseguit el seu vuitè ceptre europeu.

 

Com ja va succeir l’any passat, Vermuts Miró destinarà íntegrament l’import de la venda del producte a una finalitat solidària. Si el 2016 la beneficiària va ser l’AFANOC, l’Associació de Nens malalts de Càncer, enguany es destinarà la recaptació a col·laborar amb la Fundació Mossèn Frederic Bara de Reus que, des de fa més de 30 anys, té per objectiu realitzar una acció compensadora i preventiva amb la infància, acollint i atenent preferentment, mitjançant activitats educatives de temps de lleure, a aquells nens i nenes que per diferents motius es troben amb necessitats econòmiques, socials o familiars especials.Comentaris

envia el comentari