Els comitès d'empresa del Grup Sagessa, units per defensar les seves condicions laborals

Els representants dels treballadors denuncien la inestabilitat i la inquietud que es viu en els diversos centres
Els presidents dels comitès d'empresa de Sagessa | Carla Bergadà

 

L'antic Grup Sagessa compta actualment amb uns 3.000 treballadors, una plantilla que viu amb «inquietud» i «cansament» el seu dia a dia a la feina per la gestió que es fa des de Reus. Així ho han denunciat aquest divendres, 19 de maig, els presidents dels comitès d'empresa de les diverses branques de l'entramat —l'Hospital Sant Joan, el CMQ, GINSA, l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre i la Fundació Sagessa-Salut. Davant la situació laboral dels darrers anys, els representants han decidit unir-se per trobar punts en comú, llevat de les problemàtiques concretes de cada centre, i remar junts en una mateixa direcció. 


El president del comitè d'empresa de la Fundació Sagessa-Salut —abasta els centres d'atenció primària de l'Hospitalet, Riudoms, Reus, Cambrils i la Selva del Camp—, Jordi Martí, ha assegurat que el comunicat emès en conjunt sorgeix perquè estan «molt cansats d'aguantar la situació». En el document denuncien precarietat laboral —amb més d'un 45% de contractació temporal—, pèrdua del poder adquisitiu dels treballadors per mensualitats congelades —des del 2007 no hi ha hagut augment de sous però sí d'hores—, retallades salarials, pèssima conciliació laboral i pèrdua de la qualitat assistencial —augment de llistes d'espera i inducció a la prescripció de fàrmacs per criteris econòmics i no d'efectivitat.

 

«L'empresa ha passat moltes línies vermelles en molts aspectes i han afectat la inquietud de la gent fins a uns límits que preocupen, patim inseguretat a la feina.» Són paraules de Jordi Martí, qui ha insistit que molts dels empleats «no saben on anar i ningú no els explica res». Es refereix als treballadors del CMQ que, segons ha detallat el seu representant, Eduard Megías, «no sabem què passarà amb nosaltres, el pròxim mes acaba el contracte per ocupar la clínica». Pel que fa a GINSA, també els preocupa la pèrdua —segurament imminent— de la gestió dels centres de les Terres de l'Ebre, que els podria provocar la reducció del volum de feina i, en conseqüència, de personal.

 

Jordi Rubio, president del comitè d'empresa de Móra d'Ebre, ha criticat la falta d'inversió en l'hospital. A més, sense embuts, ha afirmat: «Els d'Amposta i Tortosa ja no s'hi han ni sumat i nosaltres en un any suposo que tampoc no hi serem». A efectes pràctics, el que vol dir és que ben aviat la gestió dels centres de Terres de l'Ebre deixarà de ser des del Baix Camp. Finalment, la representant de l'Hospital Sant Joan, Alícia Martín, ha lamentat també les condicions laborals del centre i ha recordat que la tarda d'aquest divendres, 19 de maig, hi ha convocada una manifestació en defensa de tot plegat que, espera, compti amb el suport també de la ciutadania.

 

Els representants dels treballadors | ReusDiari.catComentaris
p.J
eSTà bé que s'uneixin per defensar els seus drets, també ho haurien de fer per recordar-los les seves obligacions
8
Montse
Ànims a tots, ara ús toca fer pinya . No perdeu les ganes de fer, treballeu junts. Ús desitjo molta sort a tots. Gràcies, per fer la feina q feu, per cuidar de la gent q no es troba bé, per treballar caps de setmana, festius sempre amb il·lusió.... Sóu uns grans professionals no deixeu perdre els vostres drets.
1
P.j
Montse no cal tanta comèdia, hi ha molta gent que treballa caps de setmana, festius i nits, i qui no vulgui que no ho faci, sempre hi haurà gent que ho voldrà fer. El fito luri mai ha dedicat una cançó a cap infermer/a de reus, per algo serà.
3

envia el comentari