Penes de fins a deu anys de presó per als imputats de la peça 2 del cas d'Innova

És la que investiga la contractació de l'arquitecte de l'Hospital Sant Joan | La fiscal exculpa Sílvia Barberà de qualsevol responsabilitat
Josep Prat arribant als jutjats de Reus en una imatge d'arxiu. | ReusDiari.cat

 

La fiscal Maria Cinta López ja té llest l'escrit d'acusació de la peça 2 del cas Innova, la que investiga la contractació de l'arquitecte de l'Hospital Sant Joan. Segons publica 'Reusdigital', la Fiscalia veu delictes de prevaricació, falsedat documental, malversació de cabals públics i tràfic d'influències en les diverses factures que Carles Manté va cobrar de Jorge Bastesteza per tasques d'assessorament. En total, López sol·licitat entre 7 i 10 anys de presó per als diversos imputats, excepte per a Sílvia Barberà. A més, reclama diversos anys d'inhabilitació per a càrrecs públics i responsabilitat civil —que retornin els diners que van cobrar irregularment.


Tal com detalla el mateix mitjà, per a Josep Prat, exdirector d'Innova, i l'exalcalde socialista Lluís Miquel Pérez demana 10 anys de presó, inhabilitació durant 20 i una sanció de 200.000 euros. A Carles Manté li reclama 8 anys de presó i 20 d'inhabilitació i a Natàlia Torrell, exsecretària d'Innova, i Ester Ventura, exdirectora financera de l'empresa, 7 anys de presó i 15 d'inhabilitació. Per a l'arquitecte Batesteza vol 10 anys de presó, 200.000 euros de multa i 10 anys sense contractes amb ens públics. Finalment, per a l'exdirector d'infraestructures de la companyia, José Vicente Gómez, i per a Sergi Luqui, responsable de la UTE que va aixecar el Sant Joan, demana 9 anys de presó, 15 d'inhabilitació i 200.000 euros a pagar. A Sílvia Barberà, companya de feina de Luqui, l'eximeix de responsabilitats. 
Comentaris

envia el comentari