La CUP proposa que els reusencs decideixin en un referèndum si volen internalitzar el servei de la brossa

Els cupaires engegaran una campanya per informar la ciutadania
Imatge de la roda de premsa. | Carla Bergadà

 

La CUP no dóna per perduda la batalla amb el govern per aconseguir la internalització del servei de recollida de la brossa. Tot i que l'alcalde Carles Pellicer va anunciar fa unes setmanes que la remunicipalització no es farà realitat, els cupaires no han tirat la tovallola. Segons han anunciat ells mateixos, treballaran per forçar un referèndum per tal que els ciutadans de Reus puguin decidir si volen o no que FCC deixi de gestionar la neteja dels carrers.


Després que un estudi avali la internalització del servei garanteix amb un estalvi econòmic d'1,3 milions d'euros anual, des de la CUP «no entendríem que el govern rebutgi l'estalvi que suposa la internalització quan aplica retallades en àmbits diversos». La regidora Marta Llorens ha denunciat que el servei amb la partida pressupostària més elevada de tot el pressupost de Reus «estigui en mans d'una empresa privada des de l'any 1967 que està essent investigada per corrupció" i reclama que "la sobirania del servei recaigui sobre el consistori reusenc». Pel que fa a l'estudi, el regidor Xavier Angelergues critica que el govern hi hagi introduït una sèrie de «reflexions de gestió únicament són favorables a l'externalització amb més contingut polític i ideològic que no pas tècnic».

D'altra banda, la CUP ha qüestionat el govern: «per què es fa càrrec de la gestió de l'Hospital Sant Joan de Reus quan és una competència que no li correspon de facto i, en canvi, es tanca en banda a l'hora d'assumir la gestió d'un servei obligatori com és el de la brossa i que, a més, suposa un estalvi econòmic important?». A més a més, els cupaires lamenten que l'alcalde i el seu equip «deslegitimin l'informe objectiu en qüestió i que apostin per continuar externalitzant els serveis bàsics de la ciutat malgrat la presumpta corrupció». Amb tot, des del partit començaran una campanya amb paradetes i material informatiu, audiovisuals, taules d'experts i unes jornades populars per conscienciar sobre els beneficis de la internalització d'aquest servei.
Comentaris
Pep
És una vergonya que l'Ajuntament es gasti dels nostres impostos 1'3 milions d'euros per a regalar-los a FCC. I que UGT estigui a favor d'això ja és de traca i mocador.
0
Roger
El suposat estalvi seria amb els números del concurs actual i sense pensar que el nou concurs pot ser més econòmic. Si els treballadors de la brossa fossin funcionaris hi hauria vagues cada dos per tres i les baixes i els dies d'assumptes propis i altres mandangues serien el pà de cada dia. Aquests de la CUP volen això. Fotre el dropo i ajudar els dropos a poder fer el dropo. A pastar fang.
6
Pellicer es el perro faldero del De Sande. Y De Sande el que se lleva la pasta de 1'3 millones de euros para Tarragona. Y de esto el Cervera no dice nada. Que voten los reusenses si queremos que estos millones de euros se queden en Reus o se los lleve De Sande para el Nastic de Tarragona.
1
Pel Roger
Roger, acabes de dir que TOTS els funcionaris som funcionaris perquè som uns "vaguistes" i uns "dropos". Segons tu, TOTS els treballadors municipals de l'Ajuntament, les professores i professors, els treballadors d'Aigües de Reus, els dels autobusos municipals, els dels pàrquings i les zones blaves, les metgesses i enfermeres i administratives de l'Hospital Sant Joan i dels CAPs de Reus som unes "vaguistes" i uns "dropos" perquè tenim "assumptes propis i altres mandangues". Ets un POCAVERGONYA!
2
Josep F.
postureig cupaire, una més. Es pensen posar a treballar algun dia aquests, i deixar el teatre pel Bartrina, Fortuny o Bravium?
1
Pel Josep F
Postureig de què p.allasso? M'agradaria saber de què treballes. No saps les hores que fan tota aquesta gent de la CUP. Hores del seu temps lliure, sense reclamar ni dietes ni històries.
1

envia el comentari