La CUP de Reus exigeix accions concretes per fer efectiva i real la transparència de l'Ajuntament

Els cupaires insisteixen en el fet que la transparència de les institucions és la base de la sobirania, la lluita pels drets socials i la democràcia
Cinc dels sis regidors de la CUP. | Carla Bergadà

 

 

Fa poc s'ha conegut que l'Ajuntament de Reus ha estat puntuat de manera favorable per l'Índex de Transparència dels Ajuntaments (ITA). No obstant això, la CUP de Reus ha manifestat que aquests indicadors es queden en «meres estandarditzacions si després no hi ha uns protocols adequats que resolguin la interacció amb la ciutadania, un dels principis bàsics de la transparència de les institucions». Segons la formació, si no hi ha una participació popular posterior, s'impedeix que la ciutadania esdevingui «un cos viu amb capacitat d'incidir en la gestió i polítiques que desenvolupa l'administració local».


Per aquest motiu, el partit exigeix al govern de Reus una sèrie d'accions concretes per materialitzar aquest índex. En primer lloc, es demana fer un esforç suplementari per fer arribar al conjunt de la ciutadania els continguts dels plens municipals i altres òrgans municipals. De la mateixa manera, reclamen un compromís amb les eines de participació i informació prèvia com són les consultes, un compromís perquè els consells municipals siguin eines de transformació, i implicació perquè les peticions ciutadanes rebin una resposta adequada en temps i forma i perquè les conclusions dels processos amb participació ciutadana es materialitzin i no quedin als calaixos. Finalment, sol·liciten la creació de consells de districte per col·laborar en l'articulació de la vida dels barris i que es promogui des de l'Ajuntament la participació dels treballadors afectats en els òrgans que els afectin.

La CUP recalca que la transparència de les institucions, incloses les dels municipis, és essencial per assolir el seu objectiu principal que consta de tres pilars: la sobirania, la lluita pels drets socials i la democràcia. En aquesta línia, la formació afegeix que sense aquestes mesures «no es podrà parlar amb propietat de transparència amb l'objectiu d'assolir una ciutadania responsable i no només més o menys informada».

 
Comentaris

envia el comentari