El CatSalut es quedarà més de la meitat de l'Hospital Sant Joan

El conseller Toni Comín ha anunciat la creació d'una nova entitat que gestionarà el centre conjuntament amb l'Ajuntament
Toni Comín ha visitat l'Hospital Sant Joan. | Carla Bergadà

 

1 de gener de 2018. Aquesta és la data fixada perquè la Generalitat, el CatSalut, es quedi amb més de la meitat de l'Hospital Sant Joan. Durant aquests vuit mesos, tant des de Barcelona —un 55%— com des de Reus —un 45%—, una comissió tècnica treballarà per fer realitat una nova entitat mixta pública que gestionarà el centre sanitari reusenc. Així ho ha anunciat el conseller de Salut, Toni Comín, en una visita urgent a la capital del Baix Camp després que l'equipament tanqués els comptes del darrer any amb vuit milions d'euros de dèficit. 


«Estic molt satisfet de poder venir avui aquí a explicar una bona notícia per a Reus com a ciutat, i necessària per al centre i per al sistema de salut del nostre país», començava Comín, qui fa uns mesos va visitar l'Hospital Sant Joan amb la intenció de conèixer de prop la complicada situació que travessava. El conseller ha assegurat que el centre de la capital del Baix Camp és un dels dos pilars de la xarxa sanitària del Camp de Tarragona i que la inquietud financera està fent que els seus professionals no es dediquin «al que els toca».

 

En aquest punt, des del Departament de Salut han cregut «urgent» trobar una solució: «Un cop analitzades les dificultats financeres i la seva causa —la renovació per adaptar-se a la sanitat del segle XXI— creiem que no podien afectar només l'Ajuntament de Reus, perquè estan interferint a l'Hospital». És per això que, tal com ha explicat Comín, a principis de l'any vinent hauria d'entrar en funcionament aquesta nova entitat encara per definir que serà titular de l'equipament. D'aquesta manera, es recuperarà l'equilibri financer i deixarà d'afectar altres àmbits. La posada en marxa, però, no afectarà, de moment, els treballadors, segons ha assegurat el conseller.


Per la seva banda, Carles Pellicer ha insistit que el seu objectiu ha estat assegurar la sostenibilitat de l'Hospital Sant Joan i donar el millor servei als ciutadans. De fet, el full de ruta del govern passava per una comissió mixta que dissenyés una estratègia de futur que solucionés el mal de cap dels gestors del centre. És per això que, davant del canvi, l'alcalde ha demanat «una mirada àmplia» per tal de definir els reptes que d'ara endavant ha d'assolir l'equipament reusenc.

 

Noemí Llauradó, presidenta del Grup Salut, ha detallat que fa mesos que treballen amb discreció per trobar la millor opció per salvar l'Hospital Sant Joan. Per a ella, aquest dimarts ha estat un dia «de celebració». Tot i així, tal com ella ha apuntat, no serà fins al pròxim any que la Generalitat se sumi a governar l'equipament. Per això, l'Ajuntament haurà de trobar una solució per evitar la causa de dissolució i sobreviure fins al moment del canvi de gestió.

 

El comitè d'empresa parlant amb el conseller. | Carla Bergadà

 Comentaris
Juan
Si ara a pagar entre tots el catalans la mala gestió de una cuans (No es just)
2
De reus
És a dir... que tot i criticar-la des de fa mesos, han acabat assumit la proposta de la CUP. A veure si hi ha eleccions aviat i fotem fora a Pellicer i ERC canvia de regidores...
6
Marc
I la regidora es pensa quedar a la seva cadira quan ha incomplert totes les promeses fetes sobre l'hospital i ha demostrar que no ha estat capaç de gestionar-lo ni trobar una solució?
4
Sergi
Heu faltat tant a la veritat, que NO CREC res de res/heu de fer una auditoría externa, llavors saltaran els "ploms" . Tot això del Comin, a les portes d' un referéndum és fer volar coloms. Temps al temps
3
contribuent ganxet
I quan i quent pagarà? pq els de Reus hi hem posar 200milions i el vell hospital que estava pagat.
1
Carabassa
Doncs a mi em sembla bé. Em fan riure els d'esquerres criticant al Pellicer, com si fos ell el culpable del desgavell. A veure si acaben amb els privilegis (no els drets) adquirits pels sindicats demagògics. Ara hauran d'anar a fer els seus numerets a la plaça de Sant Jaume i no al mercadal.
14
O sea, que al final se lo queda el CATSALUT tal y como proponía la CUP. Al final, aunque parezca sorprendente por la mala fama que les da la prensa, siempre son las propuestas de la CUP las que tienen más sentido común. Me separan MUCHAS COSAS de la CUP y nunca de los nuncas los votaré en unas elecciones autonómicas, pero tengo claro que en las próximas elecciones municipales votaré a la CUP seguro. PSC y Cs, !espavilad! Que ya harta veros chupando silla sin aportar nada de nada.
9
ganxet trist
Sobta veure riure en aquesta foto tots els mediocres i incompetents que dirigeixen la política reusenca (Pellicer, Vilella, Cervera...). D'ERC més val no dir res: incompetència total per a la gestió. Finalment ha passat el que es veia venir. Amb uns inútils polítics al davant de l'Hospital de Sant Joan ja no serà gestionat des de la ciutat. Vist el que hem vist un acaba pensant que millor i tot. Per això calien tants pactes de salut i tanta comèdia? Reus no va bé, gens bé.
5
Ram
Quina pena, l'esforç de tanta i tanta gent per ser referents en gestió de salut i el Pellicer s'ho ha carregat en 5 anys. Com riuen tota la claca, quin "marron" ens treiem de sobre. No es pot deixar la gestió de res en mans d'aquesta banda.
6
Sr. Pla
Crec que no esteu entenent una cosa. El negoci és pagar nosaltres el deute i regalar l'Hospital perquè els nostres estimats polítics són uns inútils. Impressionant. I encara ho vendran com un èxit.
3
de Teus
Molt bona feina Pellicer! Era la millor sol.lució. Això no ho va proposa la cup de fet ja fa dies que es va parlar. Ara tots aquests ipocrites de pa sucat amb oli els hi preguntin als treballadors si els sembla bé. La mala gestió no es d'ara si no abans de fer-se l'Hospital nou.
9
Observador
PREMI CONSOLACIÓ La bona noticia pels reusencs és que al deixar de ser municipal tornarà a pagar IBI com tot quisqui. A no ser que Llauradó hagi promés extendre la bonificació encara que no sigui municipal.
0
Perro Patán
Magnífica feina del tripartit Pelli-Noemí-Cervera, més eficients que Atila i els Huns!!! Ara ja només falta que portin tota l'Oncología al Joan XXIII, i a la brossa la feina de molts anys construint la capitalitat de Reus en política sanitària. Posats a fer, transformeu el nou Hospital en un simple CAP, i que la gent hagi d'anar a Tarragona per les qüestions hospitalàries. I els tontos del PSC, a sobre, intentant entrar al govern! Quina vergonya!
1
Tarragoní
Ara que passa!, que si em poso malat hauré d'anar al hospital Sant Joan de Reus? enlloc del Joan XXIII de Tarragona?, perque amb aquest plan que es porten, jo ja sé com acabara tot aixo, i es que l'unic hospital de referencia de Tarragona será el Sant Joan de Reus, i tots, fins i tot els que som de Tarragona ciutat, haurem d'anar si o si al Sant Joan de Reus, només cal veure com en quin estat están els hospitals a Tarragona.
0
xavi
Com a tarragoní em sembla perfecte que l’hospital de Sant Joan funcioni, prefereixo mil cops poder ser atès a Reus que haver de desplaçar-me a Barcelona. Per a la viabilitat de l'hospital, entenc que la solució és incorporar tractaments que ara es fan a Barcelona al Sant Joan. Però em sembla difícil que des de Barcelona s’hi avinguin. Més aviat treuran especialitats de Tgna i això no soluciona res, igual que treure els 4 m.d’euros de Móra d’Ebre
0

envia el comentari