El Festival Internacional de Guitarra de l'Hospitalet de l'Infant acull més d'un miler de persones

L'esdeveniment ha homenatjat M. Luisa Anido, coneguda com la Gran Dama de la Guitarra
L'Hospitalet de l'Infant acull el Festival Internacional de Guitarra | Cedida

 

Més de 1.000 persones han assistit als concerts del Festival Internacional de Guitarra de l’Hospitalet de l’Infant 2017, que va tenir lloc del 26 de juliol al 6 d’agost. L’esdeveniment, organitzat per la Regidoria de Cultura, ha acollit prop de vint intèrprets de prestigi internacional i guanyadors de premis. El cartell ha estat compost per músics catalans com Guillem Pérez-Quer, Àlex Garrobé, Carmen Becerra i Anabel Montesinos. També ha comptat amb les actuacions del Duo Panebianco, dels noruecs Jorgen Skogmo i Anders Clemens, de l’alemany Jens Franke i el guitarrista Marco Tamayo.


A més, els concerts que han tingut més èxit han estat el del 4 d’agost, de Jorgen Skogmo i Jens Franke, i el del 6 d’agost, del duet que formen Anabel Montesinos i Marco Tamayo. Aquest concert va ser molt emotiu, ja que Anabel Montesinos és filla de l’Hospitalet de l’Infant. D’altra banda, el concert de Diego Molina i Alberto Maezo va ser el que va reunir més gent.

 

La regidora de Cultura, Núria Ortiz, ha valorat positivament l’acte «perquè ha permès posar a l’abast de tothom concerts, classes magistrals i exposicions d’artistes i lutiers de talla internacional, de gran qualitat; i donar a conèixer el municipi a gent de fora». Patricia Mercado, coordinadora de l’esdeveniment, ha explicat que «enguany ha inclòs concerts de guitarra clàssica i dos de guitarra flamenca, però en les pròximes edicions, abastarà més gèneres de la guitarra». Finalment, el Festival ha fet un homenatge a la concertista, compositora i pedagoga M. Luisa Anido González, coneguda com la Gran Dama de la Guitarra.

 
Comentaris

envia el comentari