Podem Reus se suma a la lluita per internalitzar el servei de recollida de brossa

La formació reclama que la gestió directa d’aquest servei seria més sostenible econòmicament, tal com ho evidencia un estudi encarregat per l’Ajuntament
FCC és l'empresa encarregada de dur a terme la neteja viària i la recollida d'escombraries | ReusDiari.cat

 

Podem Reus recolza el projecte d’internalització de la neteja viària i la recollida d’escombraries després que el passat 22 de juny Procés Constituent, GEPEC, CCOO, CGT, de9Reus, Esquerra Unida i Alternativa i la CUP s’unissin per crear un espai de coordinació per internalitzar el servei de la brossa. La formació aposta per una gestió directa, més eficient, democràtica i transparent, i diu que «la gestió privada, en alguns casos, ha comportat gran part de les trames corruptes per adjudicacions absolutament discrecionals i comissions irregulars». La formació assegura que una gestió directa dels serveis públics permet una atenció ciutadana més planificada, regulada i garantint unes polítiques més avantatjoses i eficients per la ciutat de Reus, i sostenible econòmicament.

 


En la mateixa línia, les set entitats reusenques que han creat l’espai de coordinació rebutgen la 27a Disposició Addicional del projecte de llei dels Pressupostos Generals, que interfereix en la sobirania municipal i té com a objectiu obstaculitzar els processos de remunicipalització i la gestió pública directa dels serveis subcontractats a través de concessions administratives. Ajuntaments de diverses ciutats de l’Estat i de diferents colors polítics, com ara Barcelona, València, Madrid, Saragossa, Valladolid, La Corunya o Terrassa, ja han subscrit mocions per tal de denunciar aquesta disposició.

 

Malgrat un estudi encarregat pel mateix Ajuntament que assenyala que la internalització de la recollida de la brossa i la neteja viària suposaria un estalvi d’1,3 milions d’euros, Carles Pellicer ja va assegurar a finals del 2016 que el projecte d’internalitzar el servei de la brossa no es duria a terme i que «seria un error garrafal internalitzar-lo perquè és massa complex». Pellicer va fer aquestes declaracions un mes després que la CUP avisés que portaria el govern als tribunals, si no municipalitzava el servei de recollida de brossa
Comentaris
FCC de Reus es mafia pura, con unos sindicalistas de vergüenza que viven a costa de la precariedad de los basureros y barrenderos con la amenaza que perderan la faena. Miguel, no tienes vergüenza de hacer lo que haces juntamente con el rizillos del nástic, que ya me dirás tu qué pintas con un tipejo de Tarragona antiganxet en Reus.
0

envia el comentari