La Gata Borda homenatjarà Gabriel Ferrater al claustre de l'Institut Salvador Vilaseca

Dissabte 20 de maig faran un recital en el qual interpretaran fragments d'obres del poeta
El claustre de l'Institut Salvador Vilaseca. | Cedida

 

La companyia de teatre La Gata Borda, l'Institut Salvador Vilaseca i la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017 presenten aquest dissabte 20 de maig a les dotze del migdia el recital 'Al cor d'una rosa de fulles moixes'. En aquest s'interpretaran fragments d'obres del poeta, crític d'art, traductor i gramàtic Gabriel Ferrater i Soler. L'esdeveniment parteix d'una idea del crític d'art David Figueres i el col·lectiu Gosar Poder i inclou la col·laboració d'Òmnium Cultural i Vermuts Miró.


Des de l'organització d'aquest acte es vol reinvindicar Gabriel Ferrater com un referent cultural reusenc imprescindible i al mateix temps iniciar un seguit d'activitats perquè la figura i obra del poeta torni a ser present a la ciutat. Les importants aportacions que va fer Gabriel Ferrater en tots el camps que conreà el situen com un intel·lectual de primer ordre on cal destacar especialment la seva contribució poètica que sacsejà el panorama poètic dels anys seixanta del segle XX.

 

L'espectacle previst aquest dissabte es portarà a terme al claustre de l'Institut Salvador Vilaseca, un espai mític dins l'univers ferraterià. La companyia la Gata Borda representarà aquest espectacle basat el textos poc coneguts de Gabriel Ferrater, com ara cartes, traduccions, i fragments de classes universitàries, entre d'altres. L'acte serà presentat per David Figueres, membre del col·lectiu Gosar Poder, i Emili Argilaga, president d’Òmnium Cultural.

 

Gabriel Ferrater en una imatge d'arxiu. | Cedida.Comentaris

envia el comentari