Una escola de tots: l'escola de pares i mares del Col·legi Sant Pau de Reus

Múltiples activitats per fer en família i ajudar els fills al correcte desenvolupament són les que es realitzen en aquesta escola de pares i mares
L'escola vol ajudar els pares i mares en la tasca d'educar els fills. | Cedida

 

El passat dissabte 15 d’octubre va engegar la nova temporada d’activitats de l’Escola de Mares i Pares del Col·legi Sant Pau de Reus. Una nova iniciativa que té com a objectiu ajudar els pares i mares en la seva tasca d’educar els seus fills i crear un espai de debat i reflexió dins de la comunitat educativa. L’escola de mares i pares s’està consolidant com un lloc de trobada per a pares i infants en el qual s'intercanvien experiències en un clima de proximitat i confiança.

 

Al llarg del curs s'han realitzat diverses propostes que ajuden a cohesionar la comunitat educativa (una caminada, taller de cuina, sessió d'educació emocional a través de la música...). D'altra banda, també s'han dut a terme una sèrie d'activitats per apropar als pares i mares els projectes d'innovació educativa que es duen a terme a l'escola, com els tallers i tertúlies sobre les TIC (Connectar desconnectant) o les intel·Iigències mútliples («Tots som intel·ligents»). En l'última ocasió, va tenir lloc la tertúlia i el posterior taller de «Lectoescriptura i ortografia visual» dels dies 21 i 30 d’abril, en les quals els pares i mares van poder conèixer en profunditat quina és la metodologia que aplica el centre per potenciar en els seus fills/es l’aprenentatge de la lectura i l’escriptura.

 

Imatge d'una de les sortides amb l'escola. | Cedida

 

El col·legi Sant Pau de Reus és conscient que la base de tots els aprenentatges és la lectura i, per això, ofereix les eines i estratègies necessàries als seus alumnes per tal que esdevinguin lectors competents a través de l’«aprendre a llegir», el «llegir per aprendre» i «el gust per la lectura». La iniciativa de l’Escola de Mares i Pares considera que la implicació familiar és una palanca cap a la millora dels resultats dels infants i per aquest motiu aposta per seguir augmentant la participació de les famílies per provocar un canvi de concepció del model d’escola que permeti als pares i mares sentir que formen part d’aquest gran engranatge.

 

Al llarg del curs s'han realitzat diverses propostes que ajuden a cohesionar la comunitat educativa. | Cedida

 
Comentaris

envia el comentari