«Volem fugir de la segmentació per edats que s'està produint al model de Festa Major actual»

Aquest dissabte, el parc de Sant Jordi serà l'escenari de 'Pròlek', una prèvia de Festa Major de nova creació que pretén arribar a un públic d'edat diversa
Xavier Mèlich i Adrià Aragonès, membres de les entitats organitzadores del 'Pròlek'. | Joel Reche

 

«Crear un acte inclusiu en un espai obert enmig de la ciutat». Aquest és el principal objectiu de 'Pròlek', la nova jornada lúdico-festiva organitzada per CGT, Mandríl·lia Associació, GeaCulture i el Casal Despertaferro que se celebrarà aquest dissabte, 17 de juny, al parc de Sant Jordi de Reus. Aquesta nova iniciativa compta amb un cartell que omplirà més de 14 hores d'activitats, tallers, projeccions, danses i música en directe. Un dels seus caps visibles, Xavier Mèlich, al capdavant de Mandríl•lia Associació, ha parlat amb ReusDiari.cat per explicar d'on sorgeix aquesta nova proposta.


«'Pròlek' neix per ser una jornada amb activitats d'oci per a totes les edats, totes elles pensades per poder fer un treball més cultural que, segons el punt de vista de les entitats que organitzem, no troba espai a la Festa Major de la ciutat», explica Mèlich, assegurant que l'organització vol fugir «de la segmentació que s'està produint al model festiu actual, on els actes estan dirigits a 'targets' específics i la resta de població se'n sent exclosa». L'espai on se celebra, ha estat una de les decisions claus de les entitats organitzadores: «Teníem molt clar que aquest tipus de festa havia de ser en un espai que la ciutat se'l sentís propi i que, a la vegada, tingués prou zones d'ombra per aguantar les temperatures que habitualment hi ha per Festa Major», comenta Mèlich, afegint que «el parc de Sant Jordi reunia aquestes condicions i fugia d'espais tancats i freds com La Palma o el Parc de la Festa».

 

Imatge del parc Sant Jordi de Reus. | Cedida

 

Tot i no trobar-se amb cap trava administrativa per dur a terme aquest nou acte festiu, els organitzadors reconeixen que «amb tots els requisits de seguretat, ambulàncies, generadors i altres, és molt difícil fer que una festa d'aquest tipus sigui viable econòmicament». En aquest sentit, parlen d'unes xifres que triplicarien el cost de totes les activitats programades que ompliran les 14 hores d'activitats. «Qualsevol organitzador amb sentit comú anul·laria la festa» assegura Mèlich, afegint que «per pròximes edicions replantejarem el format, però no ens farem enrere perquè creiem que és molt necessària una activitat d'aquest tipus a la ciutat per recuperar el significat de 'Festa Major'».


El moviment començarà al voltant de les 12.00 hores amb diferents tallers, pintada de grafitis i un torneig de Botifarra que s'allargarà durant la tarda. Tot acompanyat de música i vermut, que acabarà amb un dinar popular. Ja a la tarda, la programació continuarà amb un contacontes per als més petits, un bingo popular, la projecció d'un documental, ballada de diferents tipus de danses i del grup Be Hoop a Hula i el Bou de Reus. Cap al vespre arribarà el moment de la música en directe, amb l'actuació dels grups reusencs Rereguarda, Terra Ferma i el raper Fetitxe 13. La festa s'allargarà fins a les 02.00 hores de la matinada amb els punxadiscos MDLA Selectors i PDEta's.Comentaris
Arnau
Molt bé Mandrilia, CGT, Casal... amb aquesta gent ens sentim orgullosos de ser reusencs. I no amb les pantomimes de la Cultura Catalana on l'Ajuntament només es vol penjar medalles. Senyora Caelles, prengui nota.
4
no entenc res
No volen segmentar per edat i només programen pel gust del públic de 20 a 30 anys... gent jove pa tou
0

envia el comentari