Reus presenta un ampli programa d'actes per Sant Jordi

Han organitzat activitats les setmanes anteriors al 23 d'abril i també els dies posteriors
Imatge d'arxiu de Sant Jordi. | Cedida

 

Reus viu aquest mes d'abril un ampli programa d'activitats culturals i literàries amb motiu de la festa de Sant Jordi. Les setmanes anteriors al 23 d'abril i també els dies posteriors vénen carregats d'actes promoguts des de les Biblioteques Municipals, els centres cívics, les escoles i diferents entitats de la ciutat. Des de Biblioteques Municipals s'ha coordinat un any més l'edició del punt de llibre amb les novetats locals, que ha identificat 133 títols vinculats a Reus i el Baix Camp.


Les Biblioteques Municipals
La trobada d'autors locals el 18 d'abril a les sis de la tarda a la Biblioteca Central Xavier Amorós estarà enguany protagonitzada pel col·lectiu La Gata Borda acompanyada de l'actuació de músics del Conservatori de la Diputació de Tarragona. Els llibres quedaran exposats en una ambientació escolar fins al 29 d'abril a la sala central. També des de les Biblioteques Municipals es promou el programa «Reus Llegeix», que recull les diverses activitats de lectura dins de les altres àrees de l'ajuntament. A més, la sala central de la BCR serà escenari el 21 d'abril a les vuit del vespre de la revetlla de Sant Jordi «Balla'm un llibre».

 

El Mercadal, epicentre
Durant la diada de Sant Jordi, les Biblioteques Municipals acompanyaran els autors que vulguin signar llibres a la plaça del Mercadal entre les 10.00 i les 13.00 hores i també de 18.00 a 20.00 hores. Des de bon matí es podran visitar les parades de roses i llibres. A l'una del migdia, l'alcalde oferirà la recepció als autors locals al saló de plens de l'Ajuntament. A les sis de la tarda, es realitzarà la tradicional audició i ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Pare Manyanet i a partir de les 19.00 hores diferents elements festius sortiran en cercavila pels carrers més cèntrics de la ciutat. A les 19.15 hores, els Xiquets de Reus faran l'habitual exhibició castellera de Sant Jordi. La diada finalitzarà amb l'encesa del Drac, el Drac petit i la Víbria.


Vídeo-recomanacions
Des de la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència s'organitza la proposta de vídeo-recomanacions, en la qual la ciutadania pot passar per qualsevol centre cívic, el Casal de les Dones, els Casals Municipals de la Gent Gran i el Casal de Joves La Palma i recomanar un llibre mentre es grava en format vídeo. Aquesta activitat es farà del 18 al 23 d'abril i els vídeos es penjaran a les xarxes socials de la regidoria. A més, els dies 19, 20 i 21 d'abril diferents centres cívics de la ciutat disposaran de punts d'intercanvi de llibres i organitzaran activitats amb motiu de Sant Jordi.

 

#bookfaceReus
El Casal de Joves la Palma i el Servei Municipal de Biblioteques Municipals animen el jovent a sumar-se a l'experiència #bookfaceReus, que es realitza de l'1 al 25 d'abril. El Bookface són fotografies on la portada d’un llibre o una il·lustració es fusiona amb la realitat. Es tracta d’una composició molt popular a la xarxa. Les persones interessades poden anar a les Biblioteques Municipals de Reus inspirar-se amb algun dels llibres preparats i fer-se una fotografia per penjar-la a Instagram amb l'etiqueta #bookfaceReus. Entre tots els participants es sortejarà un lot de productes culturals.Comentaris

envia el comentari