Reus celebra el 150è aniversari de la decisió de l'Ajuntament d'obrir una biblioteca municipal

S'exposarà l'acta municipal de l'any 1867 que feia publica aquesta necessitat i que està signada per l'alcalde Víctor Rosselló
L'acta municipal del 1867 establint la necessitat d'una biblioteca pública municipal | ReusDiari.cat

 

La Biblioteca Central de Reus exposa fins a finals de febrer l'acta municipal de l'any 1867 en què l'Ajuntament de Reus estableix la necessitat de crear una biblioteca pública de titularitat municipal. El document ha estat cedit per l'Arxiu Municipal i es podrà veure a la Sala Central fins al 28 de febrer amb motiu del 150è aniversari de l'adopció d'aquesta decisió per part del consistori presidit per l'alcalde Víctor Rosselló.

 


Es tracta del document titulat «Expediente al objeto de crear una Biblioteca pública en estas casas consistoriales», del 16 de febrer de 1867 i signat per l'alcalde Rosselló, que estableix la necessitat i adopta la decisió de crear una biblioteca a l'Ajuntament que pugui donar servei a la ciutadania. Aquesta decisió, malgrat tot, no va suposar l'obertura immediata al públic d'una biblioteca municipal, fet que no va succeir fins anys després.
Comentaris

envia el comentari