Reus acull la II Trobada de Jocs Tradicionals Catalans aquest cap de setmana

La jornada començarà dissabte a les 10.30 hores
Les activitats són promogudes per la Coordinadora Intercomarcal de Bitlles/Birles. | Cedida

 

Coincidint amb la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017, la capital del Baix Camp és escenari aquest cap de setmana , 25 i 26 de març, de la II Trobada de Jocs Tradicionals Catalans que portarà a la ciutat diferents activitats promogudes per la Coordinadora Intercomarcal de Bitlles/Birles, el Ball de Diables de Reus i els Bitllers de Reus. La jornada de dissabte 25 començarà a les 10.30 hores al centre d’art Cal Massó amb un col·loqui sobre el «Joc popular i tradicional i la seva relació amb d’altres manifestacions culturals».


Dissabte a la tarda, les places de les Peixateries Velles, Mercadal, Castell i la Farinera seran escenari d'activitats d’exhibició de jocs tradicionals amb diferents entitats de diferents punts del territori català. Diumenge al matí es portarà a terme el campionat de Tirada Intercomarcal de Bitlles/Birles al parc del Santuari de Misericòrdia.

 

PROGRAMACIÓ

 

DISSABTE

— 10.30 h. Xerrada / Col·loqui. A Cal Massó (carrer Pròsper de Bofarull, 7). “Joc popular i tradicional i la seva relació amb d’altres manifestacions culturals”. Amb la participació d’Amadeu Carbó (associació Joan Amades, divulgador de cultura popular) i Salvador Palomar (associació Carrutxa, etnòleg i dinamitzador cultural). Modera l’acte Victor Baroja, President de la Federació Catalana de Joc Tradicional

— 12.00 h. Pausa

— 12.30 h. Presentació de la Federació Catalana de Joc Tradicional

— 13.00 h. Recepció institucional

— 13.30 h. Dinar

— 16.00 h. Reunió de l’associació de Joc Lliure

— 17.00 h. JOC A LES PLACES. Plaça de les Peixateries velles (joc del Bòlit/Bèlit), amb l’Associació Cultural i esportiva Anem de Bòlit i Associació Cultural del Joc de Bèlit de Sant Narcís. Plaça del Mercadal (Bitlles de 9/Bitlles de 6), amb les Bitlles Pallareses i Coordinadora Intercomarcal de Bitlles/Birles. Plaça del Castell (jocs de talua i infantils), amb l’Associació Cultural Lo Llaüt i Companyia de jocs l’Anònima. Plaça de la Farinera (Morra/Fona), amb Morràpita i Foners Catalans.

— 20.00 h. Final de JOC A LES PLACES

— 21.00 h. Sopar

— 22.30 h. Concert/Ball folk amb Faktoria Folk

 

DIUMENGE, al parc del Santuari de Misericòrdia

— 9.30 h. Campionat de la TIRADA INTERCOMARCAL DE BITLLES/BIRLES

— 10.00 h. Demostració de jocs tradicionals catalans

— 14.00 h. Dinar i clausura de la trobada

 

La II Trobada de Jocs Tradicionals Catalans és aquest cap de setmana. | ReusDiari.catComentaris

envia el comentari