Reus acollirà nombroses activitats culturals durant la diada de Sant Jordi

Els esdeveniments han augmentat per defensar el títol de Capital de la Cultura Catalana 2017
Reus celebra Sant Jordi com a Capital de la Cultura Catalana 2017. | Laia Solanellas

 

Com a Capital de la Cultura Catalana 2017, Reus acollirà aquest abril un ampli programa d'activitats culturals i literàries dedicades a la festivitat de Sant Jordi. Dissante, es durà a terme a Mas Calvó el concert de Sant Jordi a càrrec de l'Orquestra Camerata XXI. La formació oferirà el concert 'Danses i festes a Mas Calvó' en un espectacle que obrirà per primer cop les portes d'aquest espectacular edifici al públic. En aquest programa es descobriran les danses predecessores dels balls d'avui: la pavana, el minuet, la giga i la gallarda.


El dia de Sant Jordi les Biblioteques Municipals de Reus acompanyaran els autors que vulguin signar llibres a la plaça del Mercadal de 10.00 a 13.00 h i de 18.00 a 20.00 h. A més, aquesta plaça serà l'epicentre de la celebració i acollirà les parades de roses i llibres, amb un total de 91 entitats, 10 floristeries, 10 llibreries i 4 mitjans de comunicació. A les 13.00 h l'alcalde oferirà la recepció als autors locals al saló de plens de l'Ajuntament i a les 18.00 h tindrà lloc la tradicional audició i ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Pare Manyanet. Mitja hora més tard la Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus presentarà la Festa de l'Arbre de Maig i a partir de les 19.00 h diferents elements festius sortiran en cercavila pels carrers més cèntrics de la ciutat. A les 19.15 h els Xiquets de Reus faran l'exhibició castellera de Sant Jordi. La diada finalitzarà amb l'encesa del Drac, el Drac petit i la Víbria.

 

A més, amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana, l'alcalde Carles Pellicer oferirà una recepció al cineasta local Oriol Tarragó, guardonat recentment a diversos festivals de cinema pel seu treball com a dissenyador de so. També al consistori, es durà a terme a les 18 hores la presentació per part de l'Arxiu Municipal de la digitalització del 'Llibre verd' de l'Ajuntament de Reus amb una conferència del doctor en Història Ezequiel Gort.

 


Durant tota la diada la comissió de Sant Jordi també organitzarà un concurs a Instagram i per participar-hi cal seguir @reuscapitalcultura i etiquetar les fotos amb #SJREUS2017 i #santjordireus. Mentre duri el concurs es podran realitzar les votacions a la millor proposta a través d'un 'm'agrada'. Les deu propostes més votades seran valorades pels membres del jurat i s'anunciarà el guanyador el 25 d'abril.

 Comentaris

envia el comentari