Literatura i dansa es combinen a 'La força del vent'

L'espectacle tindrà lloc a la Biblioteca Central Xavier Amorós aquest divendres, 21 d'abril, a les 20.00 hores

La Biblioteca Central Xavier Amorós es convertirà aquest divendres, 21 d'abril, en un escenari per uns instants. Durant 25 minuts, els espectadors que s’acostin a l’antic escorxador podran reviure el Reus dels anys cinquanta que Marta Magrinyà retrata a la seva darrera novel·la, 'La força del vent'. L’autora reusenca va ser l’escollida per la direcció de l'equipament cultural en el moment en què el centre va optar a la candidatura per esdevenir una de les cinc seus del projecte Balla’m un llibre.


Balla'm un llibre és un projecte que va iniciar el Servei de Biblioteques a l'abril del 2015 amb la col·laboració de l'Associació de Professionals de la dansa de Catalunya i l'Institut Català de les Empreses Culturals en el marc de la Revetlla de Sant Jordi i de l'Any de les Biblioteques. Consisteix en un cicle de coreografies curtes basades en obres literàries que són interpretades a cinc biblioteques públiques d'arreu de Catalunya. Cadascuna de les peces coreogràfiques és creada expressament per a l'ocasió i per a cada biblioteca i els seus lectors. Amb aquesta acció, les biblioteques volen celebrar el Dia Internacional de la Dansa —és el 29 d'abril— amb la intenció de difondre aquest llenguatge expressiu, crear públics i impulsar la creació, en aquest cas, creuant les arts de la paraula i del moviment.

En el cas de Reus, la proposta guanyadora va ser la presentada per la coreògrafa reusenca Magda Borrull i els membres del grup avançat de dansa contemporània de l'escola de dansa i arts escèniques Artis-Fraga. A l'hora de coreografiar la novel·la, Borrull afirma que «no volia representar l'argument en la seva totalitat, sinó traslladar algunes imatges de l'obra a l'espectador, això sí, sense perdre de vista els elements centrals de la novel·la: la perspectiva de gènere, la tensió entre l'amor i el pecat en les relacions entre els personatges i el vent com a element que incideix en aquestes».
Comentaris

envia el comentari