L'Escola La Vitxeta recuperarà el Ball Parlat de Marcos Vicente Petit

El centre reusenc ha engegat un projecte per convertir-lo en el primer ball parlat petit de la Festa Major de Reus
La Vitxeta recupera el Ball Parlat de Marcos Vicente Petit. | ReusDiari.cat

 

L’Escola La Vitxeta de Reus ha «hissat la bandera pirata» per anunciar que ha posat en marxa el projecte de recuperació del Ball de Marcos Vicente, un ball parlat molt popular de la Festa Major de Reus durant el segle XIX i començaments del XX. La iniciativa va sorgir d’un grup de mares i pares i s’ha convertit en un projecte educatiu de tota l’escola. El 9 de febrer, els dos grups de cinquè van començar a treballar les coreografies com a part de l’hora d’educació física amb l’assessorament d’una mestra de danses tradicionals.


El Ball de Marcos Vicente ha entrat a les aules per quedar-s'hi. L'objectiu és aconseguir que es consolidi en l'itinerari escolar perquè l'alumnat reforci competències curriculars i n'adquireixi de noves a través d'un treball d'entorn, que també servirà per ampliar el coneixement de la ciutat i la seva història, cultura i tradicions. Segons els impulsors, la creació d'un ball parlat és més complexa que altres elements festius, però alhora planteja unes possibilitats pedagògiques molt més interessants. «El teatre és una eina motivadora i estimulant per treballar capacitats i habilitats com l'atenció, la desinhibició, saber estar, l'esforç, l'autoestima, el treball en equip, l'empatia, l'oralitat, la memorització o la psicomotricitat», han explicat.

Un altre dels objectius de la iniciativa és fer créixer els sentiments de ciutat i territori i que els alumnes i les seves famílies gaudeixin de la festa mentre aprenen. Per aquest motiu, la comissió va fer les gestions corresponents i el passat 13 de febrer el ball va ser aprovat per la Comissió de Protocol de la Festa Major, convertint-se en el primer ball parlat petit de la Festa Major de Reus. A més, el projecte també s'ha presentat a la Capital de la Cultura Catalana.
Comentaris

envia el comentari