La masia de Joan Miró a Mont-roig es podrà visitar a partir de 2018

La casa va ser la residència d'estiu de l'artista Joan Miró i des d'on va concebre la seva obra a principis del segle XX
El govern espanyol ha signat aquest dilluns el conveni de col·laboració amb la Fundació Mas Miró. | ReusDiari.cat

 

La masia de Mont-roig del Camp que va servir a Joan Miró com a residència d'estiu i des d'on va concebre la seva obra a principis del segle XX, es podrà visitar a partir de l'abril de l'any vinent. La Fundació Mas Miró de Mont-roig del Camp s'ha fixat la data del 20 d'abril de 2018, coincidint amb 125è aniversari del naixement de l'artista, per obrir portes al públic de la primera fase de rehabilitació de la masia. Aquesta data s'ha fet pública en l'acte de signatura del protocol de col·laboració entre la Fundació i el govern de l'Estat, que ha presidit la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría. A través de la signatura d'aquest conveni la Secretaria d'Estat de Turisme es converteix en patró nat de la Fundació i es compromet al seu impuls, manteniment i promoció. Tot i que no s'ha concretat cap aportació econòmica per part de l'Estat, el protocol preveu que es col·labori en projectes d'actuació concrets, centrant-se prioritàriament en la millora i rehabilitació dels diferents espais de Mas Miró.


La inversió necessària per dur a terme el projecte del Mas Miró s'estima que serà de sis milions d'euros i, després de les dificultats de finançament registrades, la fundació ha replantejat el projecte inicial i preveu obrir per fases. Actualment, la masia es troba en obres de rehabilitació des de març, ha explicat la directora del projecte, Elena Juncosa, que ha celebrat l'impuls aconseguit aquest dilluns. També es treballarà per recuperar el paisatge de Miró, i es conrearan les terres amb una part d'horta i una part d'ametllers, presents en la finca de la qual gaudia Miró i que li va servir de font d'inspiració.

 

Imatge exterior de Mas Miró a Mont-roig del Camp. | ReusDiari.cat

 

Imatge d'una de les sales de la residència d'estiu del pintor. | ReusDiari.catComentaris

envia el comentari