El Teatre Bartrina celebra els vint anys de la seva reobertura amb una àmplia programació

Fito Luri, Joan Negrié, l'Orquestra Camerata XXI i La Soul Machine, entre d'altres, pujaran a l'escenari
Fotografia durant la presentació de la programació. | Carla Bergadà

 

El Teatre Bartrina ha presentat aquest dimecres, 11 de gener, la programació per la temporada d'Hivern-Primavera 2017, en la qual es commemora el vintè aniversari de la reobertura del teatre. Diferents espectacles de la programació s'integren en un cicle específic de celebració. El Consorci del Teatre Bartrina de Reus obrirà la temporada  el 21 de gener amb el muntatge Rhümia, de Rhum & Cia., espectacle guardonat amb el Premi Zirkòlika 2016 al Millor Espectacle de Circ. Aquest és el primer d'un extens ventall d'espectacles de primer nivell que es podran veure la nova temporada.


Rhümia és un espectacle apte per a tots els públics que constitueix un cant a l'esperança a partir de la història dels Rhum & Cia., els quals acullen a casa seva un clown i luthier, Mauro Paganini, que aporta el seu univers màgic amb cançons i músiques d'arreu del món, plenes d'emocions i tendresa. Un espectacle que defensa la necessitat de riure i fer riure com a arma poderosa de felicitat. El Teatre Bartrina obre la temporada del seu vintè aniversari amb aquest espectacle de circ, que reivindica la rellevància i capitalitat d'aquest teatre i de la ciutat de Reus dins el panorama d'aquesta art escènica.

 

Cicle 20 anys TBR
Precisament, alguns dels espectacles de la nova temporada del Bartrina s'han inclòs en el cicle de celebració Cicle 20 Anys TBR. A més de Rhümia, aquest cicle portarà a l'escenari del teatre reusenc dues obres d'un dels dramaturgs més importants que ha donat la literatura catalana: Josep Maria Benet i Jornet. La primera obra d'aquest autor arribarà el 18 de febrer i serà Revolta de Bruixes, dirigida per Juan Carlos Martel i interpretada, entre altres, per Chantal Aimée, Clàudia Benito, Àurea Márquez i Xicu Masó. Es tracta d'una producció de Teatre Lliure amb la Jove Kom panyia, un text que segons escrivia el seu autor l'any 1981 «només pretén plantejar unes angoixades qüestions, recordar alguns aspectes de la crisi ideològica que viu el nostre entorn, intentar l'anàlisi de per què, inesperadament, els bruixots tornen i es fan amb el poder».


L'altra peça del cicle del vintè aniversari del teatre amb el segell de Benet i Jornet es representarà el 4 de març i porta per títol La desaparició de Wendy, una producció de la Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia, amb la col.laboració del Teatre Bartrina com a membre de la Xarxa Transversal de Teatres, sota la direcció d'Oriol Broggi. Un joc pervers sobre els records, l'experiència, la moral i l'imaginari col·lectiu a través de l'homenatge al teatre com a espai per a la il·lusió i la màgia compartida.

 

L'altra peça inclosa al Cicle 20 Anys TBR és Pretty de Neil LaBute, programada el 8 d'abril, amb direcció de Marilia Samper i interpretació de Joan Carreras, Sara Espígul, Mariona Ribas i Pau Roca. Produïda per La Villarroel, Pretty és un drama còmic que confronta de manera brutal i estimulant l'actual obsessió de la societat amb l'aparença física. El cinquè i darrer espectacle del cicle del vintè aniverari és un concert especial del 20è aniversari del Teatre Bartrina a càrrec de La Soul Machine, la banda que ha esdevingut un referent del soul, funky i rythm'n'blues a Catalunya. La Soul presentarà els seus treballs Terra negra i 6 Grans del Soul, en un format únic creat especialment per aquest concert de celebració, amb una posada en escena enèrgica i vibrant.

 

Els abonaments

El Consorci del Teatre Bartrina ofereix els abonaments «Més x Menys» i «Menut», una original manera d'estalviar en l'import dels espectacles i poder gaudir d'alguns dels més destacats. L'Abonament Menut permet assistir a tres espectacles familiars: Loops, Mirant al mar i Reggae per a Xics només per 15 euros. L'Abonament Més x Menys és una possibilitat de disposar de descompte variable segons el número d'espectacles triats: tres espectacles (20% de descompte), quatre espectacles (30% de descompte) o Abonament 20è Aniversari (cinc espectacles amb un 50% de descompte total i in clou Rhümia, Revolta de Bruixes, La desaparició de Wendy, Pretty i La Soul Machine).

 

L'adquisició de localitats es pot fer presencialment a la taquilla del teatre de dimarts a divendres de 18.00 a 20.00 hores o bé virtualment a través d'aquest web. Per primera vegada els socis del club TresC, del Centre de Lectura i els posseïdors del Carnet Jove podran gaudir dels seus descomptes també a través de la compra de localitats en línia. Podeu consultar tota la programació en aquest enllaç.Comentaris

envia el comentari