El petit comerç de Reus, unit per recaptar fons per a iniciatives benèfiques

La nova plantaforma col·laborarà amb diverses entitats sense ànim de lucre
El petit comerç de Reus ha mostrat avui la cara més solidària. | ReusDiari.cat

 

Aquest dimecres s’ha presentat en públic Comerç solidari de Reus, una plataforma que aglutina petit comerç, emprenedors i petits empresaris de la capital de Baix Camp i que té per objectiu la recaptació de fons destinats a ONG i entitats sense ànim de lucre. La nova eina, que va començar a caminar tot just fa dos mesos, ja conta amb 25 negocis associats tot i que, amb el ritme d’inscripcions actual, els seus organitzadors creuen que el nombre serà molt major els propers dies.


La primera campanya que durà a terme la nova plataforma s’anomena Ajudem els Refugiats i va destinada a recaptar fons per l’ONG catalana Proactiva Open Arms, la principal missió de la qual és salvar del mar els refugiats que arriben a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa. El tret de sortida l'han donat avui i s’allargarà fins al 10 de juny amb la celebració d’una festa de cloenda a la plaça Evarist Fàbregas, al costat del Pallol.

 

Per tal de recaptar fons, cada comerç ha dissenyat la seva pròpia campanya oferint productes especials —destinant-ne un percentatge de cada venda—, oferint serveis o productes per la festa de cloenda o bé posant una guardiola al seu comerç. Durant l’acte de presentació, els diferents empresaris han explicat quines han sigut les seves motivacions a l’hora de formar part de la plataforma i han coincidit, gairebé per unanimitat, a destacar que s’ha creat un clima molt especial entre els diferents participants. Tothom qui vulgui participar en la recollida de fons es pot dirigir a qualsevol dels establiments associats o pot consultar mitjançant la pàgina de Facebook.


Els comerços i petits empresaris que conformen la plataforma són: Atzavara, Bat a bat, Taverna Despertaferro, Dit i fet, El árbol, En nan casteller, Enric & Montse, Finques Raval, Fit market, Llibreria Gaudí, Ivel Color, Jayanti, espai de salut natural, Creperia Kenavo, La caseta de l’arbre, Las termes de Ruham, Límbic, centre de psicoteràpia i moviment, Llambrik, Mirall digital, Vermuts Miró, Nou Espiral, Produccions submarines, Quatre C, Rabassa, Reus Refugi, Simona, Forn Sistaré i This is makeup.Comentaris

envia el comentari