El lliurament de premis de la Gimcana de les Llengües serà el Dia Mundial de la Poesia

Enguany la temàtica escollida és l'obra d'Antònia Vicenç 'La poesia'
Imatge d'arxiu del Palau Bofarull de Reus | ReusDiari.cat

 

Amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, alumnes de Falset, Cambrils, l'Hospitalet de l'Infant i Reus han participat en diverses activitats relacionades amb la poesia, concretament al voltant de l'obra d'Antònia Vicenç titulada «La Poesia». Les activitats donaran el tret de sortida aquesta mateixa tarda de dilluns 20 de març a l'Ateneu Juvenil de Cambrils, a les 16.45 hores i sota el nom «Poesia necessària un cant als refugiats», un acte que comptarà amb la presència de l'alcaldessa Camí Mendoza i on els alumnes llegiran diverses versions de poemes sobre refugiats. El divendres 24 a les 18.30, els estudiants dels cursos del Sevei Comarcal del Català del Priorat participaran en l'acte «Veniu a llegir un poema», a la biblioteca Salvador Estrem de Falset.


D'altra banda, aquest dimarts 21 de març el Palau Bofarull de Reus acollirà el lliurament de premis de la Gimcana de les Llengües, un acte que començarà a les 19.00 al Saló Noble. El periodista Josep Baiges, la filòloga i cuinera Mariona Quadrada i l'escriptora Marta Magrinyà recitaran en nou llengües diferents de 'La poesia' d'Antònia Vicenç, i tot seguit es donaran a conèixer els cinc guanyadors de la Gimcana. A l'acte assistiran l'alcalde de Reus Carles Pellicer així com la regidora de Cultura Montse Caelles i la regidora d'Ensenyament i Política Lingüística i presidenta del CNL, M. Dolors Sardà.

 

Aquesta Gimcana de les Llengües està impulsada pel Centre de Normalització Lingüística de Reus i promou el respecte a la diversitat de la llengua. Els guanyadors rebran el premi de mans dels patrocinadors La Fira Centre Comercial, el Passeig Comercial El Pallol i els mercats Central i del Carrilet, uns premis que van des dels 400 euros per al primer a 100 euros per al cinquè premi.
Comentaris

envia el comentari