Les recomanacions literàries de Galatea Llibres per aquest Sant Jordi

Si encara no teniu llibre per Sant Jordi, la llibreria reusenca ha creat un llistat amb les millors recomanacions

Galatea Llibres porta un mes molt intens, i és que l'arribada de Sant Jordi aquest diumenge fa que la lliberia ubicada al carrer Major 5-7 s'ompli de presentacions, activitats i descomptes. Entre aquestes presentacions hi figuren noms com els de Jordi Basté, Pilar Rahola, Màrius Serra, Gemma Ruiz, Care Santos, els integrants del programa El Matí i la mare que el va parir i molt més. A més, també sortegen una panera de llibres perquè tingueu lectura per un bon temps. Per encentar-la aquest Sant Jordi, us han preparat un llistat amb les recomanacions dels millors títols de ficció, no ficció i infantil, amb llibres per a tots els gustos. També podeu consultar tots els títols a la seva pàgina web així com les activitats a la pàgina de Facebook

 

Recomanacions llibres de FICCIÓ

 

'Incerta Glòria'. | Cedida

 

Títol: 'Incerta Glòria'

Autor: Joan Sales

Editorial: Club Editor

Pàgines: 541

Preu: 22,50 euros

Resum: Aquesta novel·la de Joan Sales és una d’aquelles joies que no pot faltar a la llibreria de qualsevol apassionat de la literatura catalana. Amb l’adaptació de la novel·la al cinema per Agustí Vilallonga, 'Incerta glòria' ha tornat a agafar força després de 101 anys des de la seva publicació.  La novel·la es divideix en quatre parts que tenen com a teló de fons la Guerra Civil Espanyola en el front i la rereguarda del bàndol republicà. Amb personatges inoblidables com en Lluis de Brocà, la Trini Milmany o l’enigmàtic Juli Soleràs, “Incerta glòria” narra la dramàtica història de la guerra, presentada sense cap maniqueisme i amb tota la seva cruesa, però també presenta l’amor, la soledat i una reflexió universal sobre aconseguir la glòria en una època incerta.

 

'Com es bull una granota i altres relats'. | Cedida

 

Títol: 'Com es bull una granota i altres relats'

Autor: Òscar Andreu

Editorial: Contra

Pàgines: 220

Preu: 18,90 euros

Resum: Un jove fa un viatge de noces tot sol a Las Vegas, un tren de Rodalies s’atura entre dues estacions una nit de Cap d’Any, una intel·lectual se sent inevitablement atreta pels ximples, una plaga d’algues tòxiques amenaça d’escampar-se per tot el país...Aquests són alguns dels personatges i dels moments estel·lars d’aquest recull de vint-i-un relats que, sense abandonar la geografia de “Disset maneres de matar un home amb un tovalló”, presenten un Òscar Andreu (la Competència, RAC1) en plena forma i efervescència creativa.

 

'Quan arriba la penombra'. | Cedida

 

Títol: 'Quan arriba la penombra'

Autor: Jaume Cabré

Editorial: Proa

Pàgines: 279

Preu: 20 euros

Resum: Amb la mestria literària que l’ha fet cèlebre, Jaume Cabré ha escrit una gran obra de maduresa. “Quan arriba la penombra” és un conjunt de relats, colpidors i plens de passió, on no sobra ni una paraula. Són històries tocades per la foscor i per la revolta, però també per la ironia, la fantasia i el joc. Hi veiem, per exemple, un nen poruc que es rebel·la contra la tirania d’un educador, un candidat al Nobel davant d’una visita inoportuna, un escriptor que amenaça al seu editor o també un personatge que es refugia dins d’un quadre de J.F. Millet. Algunes d’aquestes històries es piquen l’ullet i totes conformen una obra vivíssima, plena de sensibilitat i de coratge.

 

'La regata'. | Cedida

 

Títol: 'La regata'

Autor: Manuel Vicent

Editorial: Alfaguara

Pàgines: 232

Preu: 18,90 euros

Resum: L’amor entre Dora Mayo, aspirant a actriu, i l’exitós empresari Pepe California sembla que viu els seus millors dies a l’estiu del 2016, quan una regata congrega a la flor i la nata de la societat a la vora del Mediterrani. Però la mort, que ho trastoca tot en els moments més inesperats, acaba amb la bombolla d’aquesta relació de la qual només quedarà un misteri: el dels ferms lligams que no impedeixen a Dora escapar del llit en què acaba abruptament el tracte dels dos amants. Manuel Vicent torna al seu territori més estimat: la ciutat de Circea, però no queda res del territori que va ser aquella Ítaca recreada a la novel·la guanyadora del Premi Alfaguara per culpa de La corrupció, les relacions superficials i els diners fàcils.

 

'El libro de los espejos'. | Cedida

 

Títol: 'El libro de los espejos'

Autor: E.O. Chirovici

Editorial: Mondadori España

Pàgines: 313

Preu: 18,90 euros

Resum: Universitat de Princeton, 1987, el reconegut professor de psicologia Joseph Wieder és el protagonista d’un esdeveniment tràgic en el qual també es veuen involucrats dos joves estudiants. Nova York, vint-i-cinc anys més tard, l’agent literari Peter Katz rep un manuscrit. O es tracta d’una confessió? L’autor, en Richard Flyunn ha escrit unes memòries del seu pas per la universitat a finals dels anys vuitanta en què explica la seva relació amb l’estudiant Laura Baines. Amb un estil elegant i impecable, amb la tensió d’una trama d’intriga que ens submergeix en una xarxa de la qual és impossible alliberar-se, “El llibre dels miralls” aborda una qüestió universal, real i inquietant: l’enorme capacitat de la ment a l’hora de manipular els records.

 

Recomanacions llibres NO FICCIÓ

 

'La conquista del cerebro'. | Cedida

 

Títol: 'La conquista del cerebro'

Autor: Daniel Tammet

Editorial: Blackie Books

Pàgines: 331

Preu: 19.90 euros

Resum: En Daniel Tammet pot aprendre qualsevol idioma en una setmana, pot recordar el color del jersei de la primera cita de la seva vida, i pot predir les respostes de la persona amb la que està parlant. Pot fer tot això gràcies a la síndrome del savi, que li van diagnosticar per les seves capacitats cognitives extraordinàries, però no és tan diferent de nosaltres. En Daniel ens vol ajudar a conèixer els secrets del nostre cervell i els avançaments de la ciència. Explicant-nos com funciona la seva ment intentarà expandir els límits de la nostra. Ha arribat l’hora d’emprendre la conquista del cervell.

 

'La vida que aprenc'. | Cedida

 

Títol: 'La vida que aprenc'

Autor: Carles Capdevila

Editorial: Arcàdia

Pàgines: 208

Preu: 16 euros

Resum: A 'La vida que aprenc' trobareu els temes que són essencials per en Carles Capdevila: la memòria íntima, la vida en bona companyia, l’educació, la salut i la condició humana amb totes les seves contradiccions. Retrata els escenaris de la seva infantesa, les nostres maneres de ser i de fer, les revolucions individuals necessàries per arreglar el món i les actituds que s’arremanguen per fer-ho possible. Carles Capdevila fa anys que pren apunts cada dia, i els comparteix, sobre el que li passa i com hi reacciona, posant en pràctica un periodisme que vol prioritzar la vida per sobre de les notícies.

 

'De què parlo quan parlo d’escriure'. | Cedida

 

Títol: 'De què parlo quan parlo d’escriure'

Autor: Haruki Murakami

Editorial: Empúries

Pagines: 312

Preu: 19,90 euros

Resum: Haruki Murakami encarna com cap altre el prototip d’escriptor solitari i hermètic. L’autor japonès es considera tímid i subratlla, una vegada i un altra, com li resulta d’incòmode parlar d’ell mateix, de la seva vida privada i de la seva visió del món. Per primer cop, però, Murakami trenca el silenci i es despulla davant dels ulls àvids del lector. L’autor comparteix amb nosaltres el seu acolorit ventall de fructíferes lectures. A partir d’autors com Kafka, Raymond Chandler, Dostoievski, Hemingway i altres representants de les lletres universals, Murakami reflexiona sobre la literatura en general i mira d’explicar-nos què significa per a ell i quina importància té, a banda d’aportar algunes idees i suggeriments per a tots aquells que s’han enfrontat algun cop amb el meravellós repte d’escriure.

 

'La gran teranyina'. | Cedida

 

Títol: 'La gran teranyina'

Autor: Roger Vinton

Editorial: Edicions del periscopi

Pàgines: 393

Preu: 19 euros

Resum: Amb un enfocament crític i de gran angular, Roger Vinton estira els fils adequats per descosir les versions oficials i posar al descobert els orígens i els moviments dels lobbys empresarials i familiars amb més poder del nostre país. El Barça, la Caixa, les companyies asseguradores, el món del motor i la indústria farmacèutica, entre d’altres, són objecte de la seva investigació, que té la voluntat de mostrar els mecanismes de poder que ens governa, amb la intenció explícita, sobretot, de reconnectar el discurs mediàtic amb la realitat.

 

'Tu segunda vida empieza cuando descubres que solo tienes una'. | Cedida

 

Títol: 'Tu segunda vida empieza cuando descubres que solo tienes una'

Autor: Raphaëlle Giordano

Editorial: Grijalbo

Pàgines: 247

Preu: 16.90 euros

Resum: Aquest és un llibre molt especial. Es tracta d’un llibre de coaching camuflat en forma de novel·la que ens ajudarà a trencar qualsevol intent d’insatisfacció. La Camille s’acosta a la quarantena quan, de sobte, es veu envoltada en un mar de dubtes. No és desgraciada, però tampoc se sent realment feliç. Té la impressió que la felicitat se li escapa dels dits. És cert que ha trobat una feina que li permet tenir una estabilitat financera, però realment no l’apassiona. A casa, la rutina s’ha instal·lat al seu matrimoni, cap de dos s’esforça, i la relació amb el seu fill, és més tensa que la corda d’un equilibrista. Després d’un d’aquests dies especialment catastròfics, Camille es troba per casualitat amb Claude, que es considera un “rutinòleg professional” i li proposa una original teràpia per ajudar-la.

 

Recomanacions INFANTIL

 

'Pas a pas: Compta fins a deu'. | Cedida

 

Títol: 'Pas a pas: Compta fins a deu'

Autor: Núria Riera

Editorial: Brúixola

Pàgines: 10

Preu: 10,95 euros

Resum: Pas a pas és un llibre manipulatiu perquè els més menuts es diverteixin fent lliscar les anelles de l’àbac i aprenguin a comptar de l’1 al 10 i a sumar petites quantitas de forma comprensiva.

 

'Din i Neret. El meu primer llibre d’economia'. | Cedida

 

Títol: 'Din i Neret. El meu primer llibre d’economia'

Autor: Montse Junyent

Editorial: Combel

Pàgines: 16

Preu: 14,90 euros

Resum: S’acosta l’aniversari de la mare del Din i la Neret. Els ratolinets volen comprar-li un regal però…com aconseguiran els diners que necessiten? Un llibre ple de sorpreses per entendre, amb solapes i llengüetes, que cada cosa té un preu i que el caixer automàtic no dóna diners si abans no n’hem portat al banc. A més, podrem jugar a pagar i a estalviar.

 

'Santa Jordina'. | Cedida

 

Títol: 'Santa Jordina'

Autor: Inés Mcpherson / Pilarín Bayés

Editorial: La Galera

Pàgines: 40

Preu: 9.95 €

Resum: Fa molts i molts anys, en una època on els mags i les bruixes encara existien, hi va viure una noia que va decidir canviar el món. 

  

I és que la Jordina no era una noia com les altres... Un àlbum il·lustrat per Pilarín Bayés per a aquelles famílies que busquen una llegenda de Sant Jordi diferent.

 

 

'Armstrong. L’agosarat viatge d’un ratolí a la Lluna'. | Cedida

 

Títol: 'Armstrong. L’agosarat viatge d’un ratolí a la Lluna'

Autor: Torben Kuhlmann

Editorial: Joventut

Pàgines: 128

Preu: 23 euros

Resum: Acompanya Armstrong en la seva fascinant aventura per a desmentir la resta de ratolins que es pensa que la Lluna es una bola de formatge enorme. Aquest petit heroi, seguint els consells del vell Lindbergh, tindrà que endinsar-se en l'estudi de l'aeronàutica i de l'espai tot passant per el museu Smithsonià i la Universitat, posant a prova l'enginy amb els seus invents per viatjar a l'espai i a l'hora fugir de la policia que li trepitja els talons. Tot amb la ferma creença de que els seus somnis poden fer-se realitat. El llibre, amb unes il·lustracions meravelloses i plenes de detalls, acaba amb una breu historia de la navegació espacial, des de les observacions de Galileu sobre el funcionament de l'univers als primers passes de l'home sobre la Lluna.

 

'El meu germà persegueix dinosaures'. | Cedida

 

Títol: 'El meu germà persegueix dinosaures'

Autor: Giacomo Mazzairol

Editorial: Nube de tinta

Preu: 14,96 €

Resum: El meu germà persegueix dinosaures és una història intimista, tendra i commovedora que subratlla la meravella que amaga la diversitat. Amb un tractament profund i còmic alhora, dolç i personal, d'un tema d'interès social com és la síndrome de Down. Per a escriure-la, Giacomo Mazzariol no ha hagut d'inventar res.
Comentaris

envia el comentari