Cinc consells per fer la calçotada perfecta

Calçot Cuit us explica alguns trucs per fer que la vostra calçotada sigui l'enveja de tothom

 

És temps de calçotades i, si teniu un espai per fer-ne, sempre és divertit coure els calçots amb la família o els amics. Les jornades s'allarguen entre rialles i fum, però a l'hora de posar-nos a la taula no sempre la sorpresa és agradable, i és que per coure calçots se n'ha de saber! A Calçot Cuit en saben i molt. Si preferiu fer la vostra calçotada a casa o en algun altre indret on no podeu fer foc, o simplement no voleu coure els calçots, Calçot Cuit us els porta allà on vulgueu gràcies a RestaurantaCasa.cat, o els podeu anar a buscar a les seves instal·lacions ja passats per la graella de forma totalment artesanal que els fa mantenir l'autèntic sabor dels calçots, o bé crus per coure'ls vosaltres mateixos. També podreu comprar allí la típica salsa de romesco d'excel·lent qualitat, carxofes a la brasa o patata al caliu. Més fàcil, impossible!

 

Per coure bé els calçots heu de tenir paciència. | Laia Solanellas

 

Si opteu per coure vosaltres mateixos els calçots, Calçot Cuit us dóna cinc trucs per aconseguir que tinguin un gust immillorable:

Escolliu uns calçots similars. Quan els compreu no són tots igual de gruixuts, així que és millor seleccionar-los un per un i col·locar els calçots més gruixuts i els més prims junts, d'aquesta forma es couran tots igual, si no podria ser que us en quedin de crus o de massa fets.

No feu graelles massa grans. No tingueu pressa, una calçotada és per gaudir-la i per fer-ne una de bona s'ha de prendre amb calma, així doncs no feu graelles molt grans amb molts calçots a la vegada, perquè com més gran és el foc més costa tenir-lo igualat, i per tant acaba cremant més en un punt que en un altre i d'aquesta forma no tots els calçots es couen correctament.

Atenció a les fulles dels calçots. Sembla una tonteria però, aneu amb compte i no cremeu les fulles dels calçots, perquè sinó no els podreu pelar després!

Un dia per gaudir. Les calçotades són per passar temps amb família o amics i gaudir-ne, així que no tingueu pressa, perquè poc a poc és com surt tot millor i una calçotada és una festa!

Precaució amb el vent. Si podeu sempre busqueu un lloc per coure els calçots que estigui protegit del vent ja que, a més de guanyar en seguretat, també tindreu un foc igualat per totes les bandes i tots els calçots es faran igual.

 

Gaudiu d'una bona calçotada amb Calçot Cuit. | Laia Solanellas

 

Les instal·lacions de Calçot Cuit es troben al Mas de la Condesa, una finca agrícola al costat de Reus que ha estat gestionada per una empresa familiar des de fa més de 50 anys, el que els ha dotat d'una llarga experiència treballant la terra i es tradueix en uns calçots de gran qualitat.  La finca del Mas de la Condesa es troba a quatre quilòmetres de Reus per la carretera de Reus a Constantí, la TV-7211, just abans de sobrepassar la variant de la C-14 de Tarragona a Montblanc. Per fer la vostra comanda podeu trucar als telèfons 696 981 749 o 669 752 202, o si ho preferiu també podeu enviar un correu electrònic a calsotades@gmail.com.

 

Sortegem quatre calçotades per a dues persones

Des de ReusDiari.cat volem premiar els nostres lectors amb el sorteig de 4 calçotades per a 2 persones, gentilesa de Calçot Cuit. Per participar al sorteig només heu d'omplir el formulari que trobareu més avall amb les vostres dades, teniu temps per fer-ho fins al divendres 24 de febrer a les 15.00 hores. Recordeu que només us hi podeu inscriure una vegada, en cas contrari sereu eliminats de la llista de participants. Molta sort!

 

SORTEIG TANCAT

 
Comentaris

envia el comentari