Falset alerta els habitants sobre la preocupació per falta d'aigua aquest estiu

El municipi es troba davant d'una situació crítica i demana als veïns fomentar l'estalvi d'aigua
L'Ajuntament de Falset ha posat en marxa una campanya ciutadana. | Cedida

  

  

L'Ajuntament de Falset ha celebrat aquest dijous, 15 de juny, una reunió informativa amb els veïns del poble per presentar «SOS Aigua: tenim un problema», una campanya de conscienciació ciutadana per a l'estalvi i l'ús de l'aigua impulsada en un context crític que preveu les dificultats de subministrament al municipi durant l'estiu a causa de la manca de pluges. A la reunió hi han assistit l'alcalde de Falset, Jaume Domènech; el regidor de Serveis, Josep Rull, i l'hidrogeòleg Carles Loaso, tècnic de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), per explicar la gravetat de la situació de cara als pròxims mesos i han apuntat també la possibilitat de prendre mesures excepcionals en cas que sigui necessari.


La campanya presentada pretén aconseguir una reducció del consum d'aigua i planteja que només un estalvi mínim per habitant de 40 litres al dia permetria al municipi estalviar-se 120.000 litres, una quantitat d'aigua similar a la que subministren diàriament alguns dels principals pous de Falset. Per fer arribar aquesta informació a tot el poble, aquest divendres ha començat la distribució d'un díptic que exposa que en cas que no plogui a la zona durant les pròximes setmanes, el consistori hauria d'aplicar mesures excepcionals com són restriccions i talls d'aigua. El díptic també conté consells per als ciutadans per promoure l'estalvi d'aigua, que inclouen mesures com ara dutxar-se en lloc de banyar-se, revisar les cisternes del lavabo perquè no presentin un escapament o bé tancar l'aixeta mentre ens raspallem les dents.


En aquests moments, els baixos nivells d'aigua són alarmants en tots els pous del municipi, una circumstància que pot obligar a prendre mesures dràstiques durant l'estiu i que té lloc malgrat la feina feta durant els darrers anys per evitar aquesta situació. L'Ajuntament, amb la col·laboració de l'ACA, ha estudiat diverses alternatives i ha posat en funcionament un pou del poble que feia anys que s'utilitzava, així com ha optat per la instal·lació de difusors als equipaments municipals per estalviar aigua, la reducció del reg als jardins públics i un major control pel bon ús de l'aigua de les fonts públiques.Comentaris

envia el comentari