Ulldemolins és el primer municipi del Priorat que entra a formar part de Viles Florides

El projecte promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya a través del guarniment floral
Ulldemolins atrau cada any nombrosos visitants que gaudeixen del seu entorn privilegiat | Cedida
 

 

El municipi d'Ulldemolins s'ha incorporat al moviment Viles Florides, que ja suma 116 municipis a tot Catalunya. Així s'ha convertit en el primer poble de la comarca del Priorat en adherir-se a la iniciativa de la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya. Aquest és projecte que compta amb el suport de l'Agència Catalana de Turisme, i que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya a través del guarniment floral, i la millora dels espais verds. «Formar part de Viles Florides, ens ajudarà a crear, i adaptar nous espais florits al municipi», ha explicat l'alcaldessa del municipi, Misericòrdia Montlleó.


Viles Florides és un projecte que té la finalitat de reconèixer la riquesa natural i paisatgística del país, mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d'enjardiment, ornamentació floral i cultura del verd urbà. Es valora la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida, la conscienciació social vers polítiques sostenibles, i el desenvolupament d'economies locals a través de l'atractiu dels parcs i jardins, per saber si ha de tenir el reconeixement o no. El projecte és obert a tothom i poden participar-hi els municipis així com qualsevol col·lectiu, empresa o particular amb sensibilitat vers la natura i la cura dels espais verds.

 

 A més, dins d'aquesta iniciativa, cada any es lliuren Flors d'Honor, el distintiu que certifica aquests municipis com a viles florides, que s'entreguen segons el criteri d'un jurat especialitzat de la CHOC. Els municipis de Bagergue, Figueres, Mollet del Vallès, Olot i Vila-Seca són els cinc municipis catalans amb quatre Flors d'Honor. Mentre que hi ha 31 municipis amb tres, 44 amb dues, i 6 amb una.
Comentaris

envia el comentari