Falset acull una xerrada sobre l'estat crític del riu Siurana

La Plataforma pel Riu Siurana organitza l'acte, que forma part d'un cicle de conferències per sensibilitzar els prioratins sobre la gestió de l'aigua a la comarca
Imatge actual del pantà de Siurana. | Cedida.

 

  

La Plataforma pel Riu Siurana continua amb les xerrades sobre l'estat crític del riu i la gestió del pantà de Siurana, en què un 95% de la seva aigua es transvasa cap a l'embassament de Riudecanyes. L'associació ja va organitzar la setmana passada dues conferències, una a Cornudella de Montsant i l'altra a Gratallops, per denunciar aquesta associació i ara en farà una tercera a Falset. L'acte tindrà lloc el pròxim dimecres, 26 de juliol, a les vuit del vespre a la sala d'actes de l'Ajuntament.


L'objectiu d'aquestes sessions és sensibilitzar els habitants del Priorat sobre la «gestió injusta i poc transparent que es fa de l'aigua del pantà de Siurana». Aquest cicle de xerrades informatives se celebra coincidint amb l'aprovació d'una moció per part del Consell d'alcaldes i el Consell Comarcal del Priorat que reclama un canvi de rumb en la política i la gestió dels recursos hídrics a la comarca. «Tots els municipis del Priorat hem de ser conscients que aquest no és un problema exclusiu d'un poble o d'un altre, sinó que és un problema de tots els municipis i de tots els seus habitants», ha explicat l'alcalde de Falset, Jaume Domènech. El batlle ha denunciat la situació que viuen els pobles de la conca del riu Siurana. «Patim set i veiem com els aqüífers se'ns assequen, mentre que l'aigua se'n va cap a una altra conca que, en aquests moments, té al seu abast altres fonts de subministrament», ha apuntat.
Comentaris

envia el comentari