Eva Prim del celler Ronadelles és la millor dona enòloga

Prim és la primera enòloga espanyola en guanyar el premi al concurs «Sakura Japan Women’s Wine Awards»
Eva Prim, guanyadora del premi a la millor dona enòloga del concurs «Sakura Japan Women's Wine Awards» | PrioratDiari.cat

 

L'enòloga del celler de Ronadelles, Eva Prim Amador, ha estat distingida amb el premi a la millor dona enòloga 'The Best Woman Winemaker' als premis «Sakura Japan Women's Wine Awards», convertint-se en la primera espanyola a aconseguir aquest guardó. Prim forma part de l'equip del celler Ronadelles, situat al poble de Cornudella de Montsant, que és actualment el celler capdavanter gràcies a la seva Gamma de vins «Cap de Ruc».

En aquesta quarta edició del concurs «Sakura Japan Women's Wine Awards» s'han presentat 4.212 vins elaborats per dones de 37 països diferents. La guanyadora explica: «El meu equip i jo treballem per elaborar vins amb personalitat pròpia, vins que es basen en el respecte, la sostenibilitat i el saber de les generacions passades. Vins elaborats a partir del coneixement científic i l'observació de la lluna».

 

A més d'emportar-se el premi a la millor enòloga, un dels vins del seu celler, el «Vins i Llegendes» ha estat premiat amb el premi Double Gold i el Diamond Trophy. Per a Prim, aquest vi no només transmet aromes i sabors sinó que també transmet sensacions, emocions i històries. «Algunes d'aquestes històries són fets històrics reals i altres són llegendes. Per aquest motiu se'ns va acudir la idea de crear un vi amb el nom de «Vins i Llegendes» un vi que transmet el caràcter d'una Terra a través de les seves aromes i sabors i que intenta transmetre les seves històries i Llegendes a través de les il·lustracions fetes a mà que hi trobem a les etiquetes», explica.
Comentaris

envia el comentari