La CUP Priorat exigeix millores a l'R15 i que la Generalitat es faci càrrec de la gestió de la línia

El descarrilament del passat 13 de juliol ha sigut la quarta incidència greu d'aquest 2017
Passatgers baixant del tren a l'estació de Marçà-Falset de la R15. | Cedida

 

Continuen les reclamacions per una millora a la línia de tren de rodalies R15 al Priorat. La CUP Priorat ha emès un comunicat després del descarrilament d'un tren de mercaderies prop de l'estació de Capçanes el passat dijous, 13 de juliol, que va provocar danys a la catenària i a les vies; la circulació de trens va quedar interrompuda fins aquest dilluns, 17 de juliol. Aquesta línia és l'únic mitjà de transport públic que passa per Pradell, Marçà- Falset, Capçanes i Els Guiamets, esdevenint un greu problema per la població cada cop que pateix alguna incidència. De fet aquesta ha estat la quarta incidència greu d'aquest 2017.


En aquest sentit, la CUP Priorat assegura que «no és cap secret que la línia R15 és una de les línies més abandonades de la xarxa de rodalies de Catalunya», suposant «un greuge vers la població d'aquestes comarques (Priorat, Ribera d'Ebre i Terra Alta)». Des de la formació de l'esquerra independentista valoren negativament el que consideren una desigualtat respecte a la resta del territori i, per això, han fet públiques una sèrie d'exigències envers aquest servei públic.

 

Entre altres coses, demanen que s'acabi el que consideren un «pla de desmantellament progressiu de la línia», que s'adaptin les freqüències a «les necessitats dels usuaris i no als interessos de l'empresa, ja que fan un servei públic i es deuen a les persones i no als interessos econòmics» i que s'engeguin els processos necessaris perquè «la Generalitat de Catalunya es faci càrrec de la gestió i manteniment d'aquesta línia».
Comentaris

envia el comentari