Els Mossos envien a l'Audiència Nacional espanyola els «atacs» a Felip VI de Tarragona i Reus

Militants de la CUP van cremar fotos davant de la subdelagació espanyola a la Imperial Tarracon | A Reus van estripar imatges del rei davant de Carles Puigdemont
Imatge de la crema de fotografies del rei espanyol a Tarragona. | TarragonaDiari.cat

 

L'Estat espanyol ha iniciat una persecució contra tothom qui gosi «atacar», ni que sigui estripant una fotocòpia, el cap d'Estat. Segons ha avançat el diari espanyol El Mundo i ha pogut confirmar delCamp.cat, els Mossos d'Esquadra han rebut instruccions de l'Audiència Nacional espanyola per detallar i enviar a la Fiscalia totes les accions que puguin ser constitutives de delictes contra la monarquia espanyola. El rebrot d'accions es va produir després de la detenció de cinc membres de l'esquerra independentista per no declarar davant de l'AN quan estaven imputats per un delicte d'injúries a la corona per cremar una fotografia de Felip VI a Barcelona el passat 11 de setembre. Després de les detencions es van fer diversos actes de suport arreu del país, també a Tarragona.


Atenent les indicacions de la Fiscalia de l'Estat, i en funcions de policia judicial, els Mossos d'Esquadra han hagut de remetre a l'Audiència Nacional un informe sobre la concentració que es va fer davant de la subdelegació del govern espanyol a Tarragona on diversos militants de la CUP del Camp de Tarragona —també un regidor de Tarragona, un regidor de Torredembarra i un diputat al Parlament de Catalunya— van cremar imatges del rei espanyol. Davant de Carles Puigdemont, en una visita institucional a Reus, regidors de la CUP també van estripar imatges de Felip VI. Segons ha pogut saber aquest mitjà, els dos actes van ser detallats pels agents de la policia catalana i posats en coneixement de l'Audiència Nacional espanyola. Ara per ara l'informe policial encara no és públic i no es coneix si els Mossos han pogut entregar a l'AN espanyola la identificació de les persones que podrien haver comès aquests presumptes delictes contra la corona. Des de la Fiscalia sí que s'ha demanat a la policia catalana més informació de cada cas, demanant imatges i vídeos de les accions.

 

Des de la judicatura espanyola s'ha demanat a la policia catalana, com també als altres cossos i forces de seguretat de l'Estat, que posin en coneixement de l'AN tots els «atacs» d'aquest tipus que es vagin repetint durant els propers mesos. Les ordres espanyoles als Mossos també haurien d'implicar informar sobre la crema de la Constitució espanyola que tradicionalment organitza l'esquerra independentista a Valls, tot i que ara per ara no s'ha pogut confirmar que també ho hagin fet en aquest cas. En les darreres setmanes els Mossos han informat de 24 casos de presumptes delictes contra la corona espanyola.

 

Imatges de la crema de fotos del rei a Tarragona, davant de la subdelegació espanyola:

 


Un cas semblant va acabar arxivant-se el 2008

 

El juliol de l'any 2008 el tarragoní Santiago Fortuny —que també era a la concentració del passat mes de desembre, però que no va cremar res— va ser exculpat del delicte que investigarà novament l'Audiència Nacional espanyola. Fortuny va cremar un dibuix del rei l'octubre de 2007 i finalment va ser el fiscal qui va demanar l’arxiu de la causa en no apreciar indicis de delicte. De la mateixa manera que la que es va celebrar el 2016, la crema de 2007 va ser durant una concentració de solidaritat amb uns fets anteriors, en aquell cas amb la investigació contra altres militants de l'Esquerra Independentista a Girona, aquests sí, que van haver de pagar una multa de 2.700 euros.Comentaris
R
Titular tendenciós.
6
Fart d'hipocrites
...I de quin delicte es tracta? Potser a la "Audiencia Nazional" creuen en el poder malèfic del "voudou" o dels encanteris...i en la "mala estrugança"...perquè, tractant-se d'una foto els propietaris de la qual decideixen cremar-la...no veig cap delicte enlloc!
2
Pepo
I perquè es fa això? quantes vegades més ho hem de fer? podríem mostrar una mica de caràcter, fent anar papers amunt i avall i eternitzant els tràmits.
1
dosvall
Jo no veig el problema en la crema de fotos, mes aviat que els mossos de propia iniciativa es dediquin a fer la feina bruta del (gobierno de españa) o be es que ja tenim contaminada la nostra policia.
3
JordiP
Escolta, dosvall: és que no entens el que llegeixes, o què? El text diu CLARAMENT que la Fiscalia ha ordenat als Mossos que executin aquesta acció. I els Mossos, com a Policia Judicial, no es poden negar. Vale? Ho fan exprofeso, per provocar aversión contra els Mossos, saps? No piquis l'esquer!
2
Antoni
Crec que el mes assenyat fora trobar-nos i fer una trencada col-lectiva de fotos, gravar-nos en video i lliurar-lo als mossos: Que obrin diligències a 50.000 persones.
2
reusenc
Primer que tot respecte. Cremar o estripar fotos o banderes no hauria de ser delicte enlloc. Però, alhora, no s'hauria de fer. Abans que tot cal ser educats i mostrar respecte envers tothom. A mi no m'agradaria que enlloc anessin cremant banderes del meu país, o estripant fotos de persones que signifiquen quelcom per mi. Per tant, tampoc ho faig amb els símbols dels altres països. D'això se'n diu educació, i sembla que a alguns els hi falta.
0

envia el comentari