L'oportunitat perduda a la platja del Francàs

La problemàtica sorgida pels temporals de mar que s’han emportat bona part de la platja del Francàs deixant de forma literal a la vora del precipici el ‘xiringuito’ que hi ha a la platja, ha deixat de manifest una vegada més que el nostre govern local ha perdut una bona oportunitat de demostrar que està al costat de la gent que viu als barris marítims del nostre municipi, donat que la seva actitud cap a aquest problema ha deixat molt a desitjar. Per començar, la gestió del nostre govern amb aquest problema ha sigut nefasta. Ha sigut la insistència dels veïns del barri i els comerciants la que ha fet possible que es tirin endavant mesures puntuals que tan sols serviran com a solució a curt termini per a la platja del Francàs, tot i haver recordat el que volen els veïns i comerciants del barri del Francàs que són solucions estructurals, que siguin duradores i útils per a aquesta platja.

 

Pel que fa a la indignació veïnal, va arribar al seu punt àlgid quan els representants del nostre govern local, amb el senyor Josep Marrasé com a regidor de Platges al capdavant, va fer la hissada de la bandera blava de la platja mentre el ‘xiringuito’ seguia a la vora del precipici. Per això es va guanyar que els veïns l’increpessin, cosa que no li va importar gens ni mica, ja que ell va seguir a la seva. En qualsevol cas, el senyor Marrasé té disculpa perquè no consta que els polítics professionals de la nostra vila, l’alcalde o la regidora de Turisme, passessin a veure la situació i parlessin amb els comerciants i veïns de la zona per garantir-los solucions immediates a aquest problema. De pas, m’agradaria recordar-li, senyora Serramià, que la marca Vendrell que vostè vol crear té un gran actiu en les seves platges i que la seva falta d’acció per tirar endavant mesures l’ha afectat negativament. Què els hauria passat pel cap per dir que s’està treballant per arreglar el problema, que és la seva feina. D’altra banda, caldria destacar que bona part de l’economia del nostre municipi depèn del turisme.

 

Quant a les solucions presents i futures, cal deixar clar que ha sigut la societat civil i els partits de l’oposició els que estan posant fil a l’agulla d’aquesta problemàtica i una altra vegada passa el mateix de sempre: que el nostre govern tard i a deshora accepta les solucions per la seva ineficàcia, i per descomptat, per la seva paràlisi total en tots els temes de primer ordre. Amb aquesta falta de solucions als problemes de les platges, ens trobem davant d’un govern que ha perdut una bona oportunitat per demostrar als vilatans i vilatanes que viuen als barris marítims que es treballa per a ells. L’actitud del govern local legitima en bona part el discurs dels que són partidaris de crear un municipi amb els barris marítims de Coma-ruga i el Francàs i dona ales als grups de Facebook partidaris de la separació —aquesta separació, penso jo, és dolenta per a totes dues bandes.

 

En qualsevol cas, i ja per acabar, he de dir que crec que l’Ajuntament de Vendrell hauria d’haver fet les coses millor del que ho ha fet amb aquest problema, donat que el nostre govern ha de recordar que bona part de la nostra economia se sustenta sobre el turisme i és molt necessari tenir unes platges en condicions. Per als que ara governen, desgraciadament, ni les muntanyes ni res que tenim a l’interior compta com a element turístic. 
Comentaris
Bárbara
Muy bien explicado y fundamentado, siempre GRACIAS por el apoyo y la colaboración!
0

envia el comentari