El pressupost municipal de la vila del Vendrell

Una de les coses que comença a resultar preocupant per part del nostre Ajuntament és veure que entrem al segon mes del segon trimestre de l’any i el nostre batlle no té aprovat un pressupost municipal per a la nostra ciutat; i és que la falta de suport als comptes municipals, comença a ser una evidència clara que les coses des del govern local no s’estan fent bé.

 

El primer que caldria dir d’aquest govern local en minoria és que està errat en la forma, donat que per tirar endavant els seus pressupostos de 50 milions d’euros la seva proposta té un sol full, on lluny d’explicar a fons el que es vol fer, es desgrana en línies la despesa a l’engròs. Per posar un exemple del que ets pot trobar, la proposta de millora de la zona de vianants del carrer del Doctor Robert, per un valor d’un milió d’euros, té acordat abans el preu que el projecte.

 

És curiós veure que el nostre govern sap amb certesa mil·limètrica quin cost tindrà la zona de vianants del centre de la vila però no té gens clar quina quantitat destinarà als pressupostos participatius o es gastarà en els projectes d’inversió en la planificació urbanística, o fins i tot quants diners invertirà en l’espai natural de les Madrigueres.

 

D’altra banda i posant sobre la taula xifres econòmiques relacionades amb el pressupost, m’agradaria destacar el fet que el nostre govern ens digui en el seu web municipal que el 2016 s’ha reduït l’endeutament de la nostra vila en 8 milions d’euros del deute reconegut per l’Ajuntament en el pla d’ajust. Sense tenir en compte que a través de la creació del consorci públic privat d’aigües aprovat al desembre s’hagi endeutat la part pública d’aquest consorci, i per tant, l’Ajuntament amb 5 milions d’euros que el soci privat ens presta i que pagarà la part pública durant els 25 anys vinents a l’empresa FCC-Aqualia; jo em pregunto, aquests diners no es comptabilitzen com a deute municipal?

 

Tampoc no veig gaire clar que el nostre Ajuntament parli en aquesta proposta de pagar un deute d’1,3 milions d’euros d’El Vendrell Esports i Lleure abans de fer l’auditoria que es va aprovar al Ple del Març per estudiar precisament aquest endeutament municipal. Jo crec que algú a l’Ajuntament hauria de dir que no es pot pagar això fins que no es faci l’auditoria aprovada al Ple.

 

De les propostes de licitació que parla aquest document, l’únic que cal dir, des del meu punt de vista, és que abans de fer cap licitació s’ha de tenir un informe que estudiï la possibilitat de municipalitzar els serveis.

 

En general, crec que el nostre govern local ha presentat un document —curt, poc explicat i amb alguna ambigüitat— per a un pressupost de 50 milions d’euros, que vol que els partits polítics signin com a xec en blanc, on amb quatre línies de proposta, es pretenen gastar 4.600.000 euros, sense donar més explicacions i sense tenir sobre la taula ni tan sols el projecte proposat per l’illa de vianants a un mes de finalitzar el segon trimestre de l’any.

 

Jo confio que el nostre batlle sigui capaç de tirar-los endavant perquè de no fer-ho seria, al meu entendre, una greu irresponsabilitat que ens perjudicaria a tots.
Comentaris
ppet
Així ens va com a vendrellencs, una de les poblacions mes endeutades on no es coneix on han anat a parar els recursos.
0

envia el comentari