El veredicte

Fa tres setmanes que des de laConcaDiari.cat i delCamp.cat seguim el judici per la mort de Sara Lozano l'octubre del 2014. Aquesta veïna de Montblanc va aparèixer morta i parcialment cremada en un camp d'ametllers de la capital de la Conca i els fets van causar un trasbals important a la comarca.

 

Dies després es detenia una única persona i complia diversos mesos de presó preventiva com a presumpte autor dels fets. Jaume Solsona, veí de Montblanc, sortia en llibertat i sense estar acusat d'agressió sexual, un càrrec que inicialment també pesava sobre ell.

 

Aquestes darreres setmanes, gairebé dos anys i mig després dels fets, s'ha celebrat el judici a l'Audiència de Tarragona. Un total de dotze sessions amb desenes de testimonis i de durada maratoniana han servit, o no, per esclarir aquells fets i que un jurat popular tingui tots els elements possibles sobre la taula per decidir si condemnen, o no, a Solsona.

 

La celebració d'aquest judici però, ha fet aflorar de nou, part dels sentiments i sensacions viscudes durant els dies en què els fets eren recents. Un entorn rural i petit com la Conca de Barberà viu amb més intensitat unes circumstàncies d'aquest tipus i es respira certa tensió i impaciència per conèixer el desenllaç de tot plegat. Ara només queda esperar el veredicte del jurat popular. Serà vàlida per a la ciutadania la seva conclusió?
Comentaris

envia el comentari