La Guàrdia Civil buscava guies i llistes per a les Meses electorals a Valls i Constantí

Suposadament es van imprimir el 31 d'agost i l'1 de setembre

ACTUALITZACIÓ | Diumenge 10 de setembre a les 9.20 hores 

Uns 7.000 exemplars de guies i llistes per a les Meses electorals del referèndum eren l'objectiu dels investigadors de la Guàrdia Civil durant el seu escorcoll al setmanari 'El Vallenc'. Segons informa 'ABC', se sospita que els documents, que no van aconseguir trobar, es van imprimir el 31 d'agost i l'1 de setembre per encàrrec del setmanari a l'empresa Indugraf Offset de Constantí, on tampoc hi van trobar res. Per la seva banda, l'alcalde de Valls i diputat de Junts pel Sí, Albert Batet, es va desmarcar dels fets i va negar cap encàrrec al mitjà de comunicació.

 

En clau internacional, Julian Assange ha denunciat a través d'un tuit que l'estat espanyol carregui contra «l'editor d'un diari» per donar suport al referèndum d'independència de l'1 d'octubre. Les seves paraules no han trigat a generar moviment a les xarxes i milers de persones han aplaudit el seu suport, tot i que també ha rebut moltes crítiques. El que va ser ministre d'economia grec, Yanis Varoufakis, també ha carregat contra l'estat espanyol en una entrevista a 'The Huffington Post', on ha dit que «Madrid vol esclafar Catalunya per alliçonar-los».

 

 

ACTUALITZACIÓ | Dissabte 9 de setembre a les 21.30 hores 

El director del setmanari 'El Vallenc' s'ha negat a declarar aquesta tarda davant la comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona, on estava citat després dels registres del migdia a la seu del seu mitjà. Francesc Fàbregas ha explicat que està sent investigat com a presumpte col·laborador necessari en uns delictes de prevaricació, malversació de fons públics i desobediència. A més, haurà de declarar davant del jutge quan el citin. El director del setmanari ha volgut agrair el suport del petit grup de manifestants que s'han concentrat avant de la caserna de la Guàrdia Civil, i ha assegurat que avui és un dels dies «més difícils» dels 29 anys que té el seu setmanari. «Veure tanta gent que t'estima i està al teu costat donant-te suport va molt bé. Veus que no estàs sol, i això és el que importa», ha dit Fàbregas. 

 

 

ACTUALITZACIÓ | Dissabte 9 de setembre a les 20.50 hores

El director del setmanari 'El Vallenc' Francesc Fàbregas acaba de sortir de la caserna de la Guàrdia Civil de Tarragona, tot i que finalment s'ha negat a declarat. Segons les últimes informacions, Fàbregas està sent investigat. El director del mitjà de comunicació de Valls ha entrat a la comissaria a les 19.50 hores, acompanyat del seu advocat, després de més de cinc hores d'escorcoll a la seu del setmanari que dirigeix. La policia judicial s'ha endut, entre altres coses, l'ordinador personal del director, Francesc Fàbregas, i ha fet còpies de documents i correus electrònics, segons ha informat ell mateix als mitjans.

 

 La sortida de la caserna de la Guàrdia Civil de Francesc Fàbregas i el seu advocat | J. M. Llauradó

 

ACTUALITZACIÓ | Dissabte 9 de setembre a les 19.55 hores

Un centenar de persones s'han concentrat davant de la caserna de la Guàrdia Civil de Tarragona al voltant de les 19.45 hores. El portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Tarragona havia fet una crida a través de les xarxes socials per realitzar una convocatòria de solidaritat abans que el director del setmanari 'El Vallenc', Francesc Fàbregas, entrés a declarar. En aquests moments, tal com apunten les últimes informacions, Fàbregas ja hauria entrat a la caserna de la Guàrdia Civil.

 

 

ACTUALITZACIÓ | Dissabte 9 de setembre a les 18.52 hores

 

Els agents de la Guàrdia Civil enduent-se bosses de les instalacions de la impremta de Constantí | J. M. Llauradó

 

La Guàrdia Civil que estava realitzant també escorcolls aquest dissabte a la impremta de Constantí Indugraf Offset han abandonat les instal·lacions amb varies bosses amb material i documentació que els relaciona amb la impressió de paperetes pel referèndum. En aquests moments, tant els agents de la Guàrdia Civil com la patrulla de vigilància ja han abandonat el recinte. A més a més, en el moment dels escorcolls s'hi trobaven el gerent de la impremta i el seu advocat. Segons les últimes informacions, també s'ha citat a declarar a la caserna de la Guàrdia Civil.

 

Agents de la Guàrdia Civil a la impremta de Constantí. | J. M. Llauradó

 

 

ACTUALITZACIÓ | Dissabte 9 de setembre a les 16.30 hores 

 

 

Després de gairebé cinc hores d'escorcolls, la Guàrdia Civil ha abandonat les instal·lacions del mitjà de comunicació de 'El Vallenc'. Segons les últimes informacions, el director del setmanari Francesc Fàbregas estaria parlant amb el seu advocat després que Fàbregas hagi estat citat a declarar avui a les 20.00 hores a la caserna de la Guàrdia Civil de Tarragona. Ha estat el jutjat de guàrdia de Tarragona l'encarregat d'ordenar a la Guàrdia Civil que es procedís a l'escorcoll de les dues seus del setmanari, així com un nou escorcoll a la impremta de Constantí, a la recerca de material relacionat amb el referèndum de l'1-O. En aquest sentit, els agents policials han decomissat una caixa on hi podria haver documentació que els relaciona amb la impressió de paperetes pel referèndum, a més de l'ordinador personal del director de 'El Vallenc'. Poc abans de les 20.00 hores, moment en què el director del setmanari de Valls ha d'entrar a declarar a la caserna de la Guàrdia Civil, el portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Tarragona ha fet una crida a les xarxes socials per realitzar una convocatòria de solidaritat amb Fàbregas.

 

 

 

ACTUALITZACIÓ | Dissabte 9 de setembre a les 15.30 hores 

La Guàrdia Civil continua a hores d'ara l'escorcoll a la seu del setmanari 'El Vallenc', en presència del director de la publicació, Francesc Fàbregas Gaya. Ha estat el jutjat de guàrdia de Tarragona l'encarregat d'ordenar a la Guàrdia Civil que es procedís a l'escorcoll de les dues seus del setmanari, així com un nou escorcoll a la impremta de Constantí, en busca de material relacionat amb el referèndum de l'1-O. 

 

Una jove regala un clavell a la Guàrdia Civil durant l'escorcoll a la seu del setamanari 'El Vallenc' | VallsDiari.cat

 

 

ACTUALITZACIÓ | Dissabte 9 de setembre a les 14.06 hores

 

El jutjat de guàrdia de Tarragona ha estat l'encarregat d'ordenar a la Guàrdia Civil durant la tarda-nit d'ahir divendres 8 de setembre que es procedís a l'escorcoll de les seus del setmanari 'El Vallenc'. El jutjat va obrir diligències prèvies després que es rebés des de la Fiscalia una denúncia per desobediència, prevaricació i malversació de cabals públics. És per aquest motiu que s'han demanat diversos escorcolls a les dues seus de 'El Vallencs' i a les oficines de la impremta de Constantí, per la qual cosa, aquestes dues accions de la Guàrdia Civil estarien relacionades. 

 

ACTUALITZACIÓ | Dissabte 9 de setembre a les 13.30 hores 

 

La Guàrdia Civil ha tornat a entrar aquest dissabte a la impremta Indugraf Offset de Constantí, i a les dues seus del setmanari 'El Vallenc', a la recerca de documentació o material relacionat amb el referèndum de l'1-O. Segons han confirmat fonts de la impremta, set agents de la policia judicial de l'Institut armat han entrat a la impremta a un quart d'una del migdia per inspeccionar els locals a la recerca d'algun rastre de documentació. Aquest divendres la Guàrdia Civil ja va inspeccionar els locals durant dues hores, seguint l'ordre de la fiscalia de Tarragona, després d'haver practicat durant dos dies escorcolls als vehicles que accedien a l'empresa. Amb tot, durant la ballada del seguici de la festa major de Montblanc, s'han pogut veure diverses mostres de suport amb el setmanari 'El Vallenc'. Entre crits d'independència, les autoritats han mostrat uns cartells on es podia llegir «Tots som 'El Vallenc'». 

 

Durant la festa major de Montblanc s'han pogut veure mostres de suport amb 'El Vallenc' |  laConcaDiari.cat

 

 

La Guàrdia Civil ha tornat a entrar a la impremta de Constantí | J. M. Llauradó

 

ACTUALITZACIÓ | Dissabte 9 de setembre a les 12.44 hores

 

Un centenar de persones s'ha concentrat aquest dissabte 9 de setembre davant de la seu del setmanari 'El Vallenc', a Valls, que està sent escorcolladda per quatre agents de la Guàrdia Civil i la secretària judicial, en busca de butlletes pel referèndum. Els veïns concentrats a les portes de la rotativa han cantat «Els segadors» i han portat una pancarta i una urna amb la qual han simulat una votació. A la concentració espontània davant els agents de la benemèrita, que escorten la porta a la seu de 'El Vallenc', hi ha membres de l'ANC, d'Òmnium Cultural, d'ERC i de la CUP. Segons han informat fonts de la redacció, els agents es troben reunits amb el director del setmanari a la seu de la plaça de la Torratge. Han assegurat que desconeixen el motiu pel qual s'ha procedit a l'escorcoll de la seva antiga seu.

 

 

 

ACTUALITZACIÓ | Dissabte 9 de setembre a les 12.08 hores

 

Agents de la Guàrdia Civil s'han personat a la seu de 'El Vallenc', tal com informen fonts del mateix diari. Les causes semblen motivades per la inspecció duta a terme en la impremta de Constantí. Respecte a l'arribada dels policies, quatre agents de l'institut armat s'han personat a la seu del mitjà de l'Alt Camp –situada al carrer Colom de Valls- a la recerca de preparatius per al referèndum de l'1-O. «Fa mitja hora que han entrat, a les 11.30 hores aproximadament. Són quatre agents i, de moment, no estan escorcollant ni registrant res. Només han demanat pel director del setmanari», han precisat a fonts del mateix setmanari 'El Vallenc'. Un dels primers a reaccionar ha estat el president de l'ANC, Jordi Sánchez, que al seu compte de Twitter ha piulat: «La Guàrdia Civil ara mateix entrant al setmanari el Vallenc! Segueix la Inquisició ben activa en contra de la llibertat d'impremta VOTAREM». L'entrada és la segona que han dut a terme els agents en les últimes hores i ha suscitat gran controvèrsia. De fet, Tomàs Gilabert, l'advocat de la impremta assegura que els agents no van poder trobar res relacionat amb el referèndum, ja que l'esmentat material ni tan sols existia. A matisat, a més a més, que no s'ha produït un escorcoll, sinó que tot ha estat «una inspecció ordenada pel fiscal en cap de l'Audiència Provincial de Tarragona».

 

  

 

 

 

ACTUALITZACIÓ | Divendres 8 de setembre a les 19.42 hores

L'empresa Indugraf Offset ha publicat un comunicat després de la inspecció que ha patit aquest divendres a la tarda: «Indugraf Offset, SA comunica que ha acabat el control al qual han estat sotmeses les seves instal·lacions per part de la Guàrdia Civil. Agraeix als clients i proveïdors la seva paciència, així com les diferents mostres de suport rebudes durant els darrers dies. D'altra banda, fa saber a l'opinió pública que, un cop l'esmentat cos policial ha efectuat la inspecció a l'interior del recinte, no s'ha trobat res d'especial interès».

 

 

ACTUALITZACIÓ | Divendres 8 de setembre a les 17.55 hores

L'advocat de l'empresa Indugraf Offset, Tomàs Gilabert, acaba de sortir de les instal·lacions d'Indugraf per atendre els mitjans. «No hi ha hagut cap escorcoll —que hauria d’estar acordat amb el jutge—, sinó una inspecció que ha ordenat el fiscal en cap de l’Audiència Provincial de Tarragona», ha explicat el jurista i ha afegit que «la Guàrdia Civil no ha trobat res perquè res podia haver trobat». Gilabert ha explicat que els agents han dut a terme una inspecció «exquisida» i que han marxat amb la mateixa caixa que han vingut, que contenia elements per a l'operació, sense emportar-se res. La investigació policial s'ha fet a tot el recinte, és a dir, a les naus, tallers, pàrquins i altres zones de l'empresa de Constantí. 

 

Imatge de l'advocat Tomàs Gilabert atenent els mitjans a la sortida de l'empresa. | J.M. Llauradó

 

ACTUALITZACIÓ | Divendres 8 de setembre a les 17.15 hores

La Policia Judicial de la Guàrdia Civil ha sortit de la impremta de Constantí (Tarragonès) després de més de dos hores d'escorcoll, autoritzat per la Fiscalia de Tarragona. Els vuit agents que integraven la comitiva han sortit amb un caixa, motxilles i algun maletí de l'empresa. Durant l'escorcoll han estat acompanyats en tot moment pel gerent i l'advocat de la impremta. L'entrada s'ha produït pocs minuts abans de les tres de la tarda després de gairebé 48 hores que agents de la Guàrdia Civil custodiessin aquesta empresa i aturessin els treballadors de la impremta per escorcollar-los els maleters dels vehicles. Cal recordar que l'actuació policial s'hauria produït pels indicis que l'empresa hauria pogut imprimir documentació relacionada amb el referèndum, en concret actes d'escrutini per l'1-O. Està previst que l'advocat de l'empresa, Tomàs Gilabert, comparegui en breus moments per donar explicacions sobre els fets que han tingut lloc durant els darrers dies. 

 

La Guàrdia Civil abandona la impemta. | Josep Maria Llauradó

 

ACTUALITZACIÓ | Divendres 8 de setembre a les 16.30 hores

La Guàrdia Civil segueix dins de les instal·lacions de la impremta de Constantí. Almenys en una ocasió, agents han sortit de l'empresa amb caixes de cartó que han guardat dins del vehicle per després seguir amb la cerca. En aquests últims minuts, les xarxes bullen amb un perfil de Twitter. Algú ha engegat un usuari mitjançant el qual explica què està passant dins d'Indugraf Offset. Amb tuits com «han remenat quatre palets i obert un parell de caixes» o «ara són a producció. Diversos homes de verd, amb el gerent i l'advocat», el compte ha aconseguit més d'un miler de seguidors en només una estona.

 

ACTUALITZACIÓ | Divendres 8 de setembre a les 14.55 hores

La Guàrdia Civil acaba d'entrar a la impremta, 48 hores després de custodiar les seves portes. Només hi ha accedit el cos, no la comitiva judicial. No està confirmat, però, si els agents començaran l'escorcoll o només requeriran informació. Poc després de tres quarts tres de la tarda, una desena d'agents han accedit en vehicles a l'aparcament de la companyia, han descarregat algunes caixes i s'han endinsat a l'interior de les instal·lacions. La fiscalia de Tarragona ha incoat diligència d'investigació per la presumpta elaboració de material per al referèndum després que dijous la Guàrdia Civil li lliurés un atestat. Busquen uns 7.000 exemplars d'un document que s'hauria d'usar en el referèndum i que confimaria les seves sospites. Cal recordar que l'advocat de l'empresa, Tomàs Gilabert, es troba a dins de les instal·lacions. L'expectació mediàtica segueix als afores de l'empresa.

 

 

La Guàrdia Civil a la impremta. | J.M. Llauradó

 

Guàrdia Civil a les portes de la impremta. | J.M. Llauradó

 

ACTUALITZACIÓ | Divendres 8 de setembre a les 12.10 hores

La fiscalia de Tarragona ha incoat diligències d’investigació per la presumpta elaboració de material per al referèndum de l’1 d’octubre a la impremta Indugraf Offset. Aquest dijous al matí, la Guàrdia Civil va lliurar un atestat sobre aquest cas a la fiscalia, segons han confirmat fonts del ministeri públic. Mentrestant, l’Institut Armat continua investigant si en aquesta empresa ha imprès fins a 7.000 papers relacionats amb el referèndum, entre els quals hi hauria actes d’escrutini, segons van indicar aquest dijous fonts del govern espanyol. Fins a les deu del matí, ni el jutjat de guàrdia de Tarragona, ni el jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona —que investiga els preparatius del referèndum—, no han rebut cap petició d'escorcoll a l’empresa. La fiscalia de Tarragona només pot actuar dins el seu àmbit territorial i que, per tant, si les diligències s’acabessin derivant a l’autoritat judicial, aquestes s’haurien de lliurar al jutge de guàrdia de Tarragona. En segona instància, aquest òrgan es podria inhibir en favor del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona, que ja investiga els preparatius del referèndum.

 

La Guàrdia Civil atura un transportista. | J.M. Llauradó

 


ACTUALITZACIÓ | Divendres 8 de setembre a les 10.27 hores

La Guàrdia Civil atura tots els vehicles que surten de la impremta i, mentre esperen l'ordre judicial que els permeti l'entrada, els mitjans d'arreu de l'Estat segueixen especulant sobre la possibilitat que Indigraf Offset sigui l'encarregada d'imprimir documents relacionats amb el referèndum. És el cas de 'Crónica Global', que ha publicat qui hi ha darrere de l'empresa. Segons el mitjà, l'única administradora de Pompeu Girona, SL. —exerceix la presidència de la companyia tarragonina— és Isabel Bosch Pi.

 

Amb una saga familiar força coneguda a Girona, el nom més destacable és el seu seu pare, Joan Bosch i Roura. Ell fou president d''El Punt' —ara 'El Punt Avui'— entre 1980 i 2012. Aquest rotatiu, tenint en compte el que publica el mateix mitjà, va ser el lloc de feina durant diversos anys del president Carles Puigdemont.

 

Els Mossos han passat per la impremta però només per saludar. | J.M. Llauradó

 

ACTUALITZACIÓ | Divendres 8 de setembre a les 9.40 hores

Hi ha poca activitat als afores de la mediàtica impremta de Constantí presumptament vinculada al referèndum. De fet, a part de l'entrada de l'advocat, l'únic moviment d'aquest matí l'han fet els agents dels Mossos d'Esquadra, que s'han aturat per saludar la Guàrdia Civil —que custòdia la porta fa quasi dos dies. Referint-se a aquesta situació, els Pets, que van fer famós Constantí, han publicat un tuit que ha aconseguit centenars de reaccions a les xarxes socials. Parodiant tot plegat, el grup ha dit: «Tarragona m'esborrona, Constantí vol imprimir».

 

 

 

ACTUALITZACIÓ | Divendres 8 de setembre a les 09.00 hores

Continuen els escorcolls als treballadors de la impremta Indugraf Offset. Agents de la Guàrdia Civil han tornat a fer obrir els vehicles del personal de neteja de l'empresa durant aquest matí. A les 09.00 hores, l'advocat Tomàs Gilabert ha entrat a les instal·lacions, mentre l'expectació mediàtica segueix instal·lada, un dia més, a les portes de la companyia.

 

L'advocat accedint a l'empresa. | J.M. Llauradó

 

ACTUALITZACIÓ | Dijous 7 de setembre a les 23.02 hores

L'alcalde de Valls, Albert Batet, ha negat que el seu Ajuntament tingui res a veure amb un suposat encàrrec de documents per al referèndum a Indugraf Offset. En declaracions a la premsa des del Parlament, el batlle s'ha mostrat «sorprès i al·lucinat» sobre aquestes informacions que apunten que hauria encarregat a l'empresa la impressió de 7.000 exemplars de documents que s'haurien d'utilitzar per a l'1-O. «No hem encarregat cap despesa de l'1-O, no és una competència municipal sinó del Govern», ha argumentat el també diputat parlamentari de JxSí.

 

 

ACTUALITZACIÓ | Dijous 7 de setembre a les 20.48 hores

L'advocat de la impremta de Constantí, Tomàs Gilabert, ha marxat de l'empresa després que hagués arribat a les deu del matí esperant un possible escorcoll de la Guàrdia Civil. Gilabert ha assegurat als mitjans que ha estat onze hores a l'empresa a l'espera del què pugues passar davant l'evident presència de la Guàrdia Civil escorcollant vehicles dels treballador de la impremta. El lletrat ha confirmat que no té constància de cap petició d'escorcoll i que ha vingut com a advocat per «assessorar-la si fos el cas», tot i que ha explicat que s'hi està treballant «amb tota la regularitat del món».

 

ACTUALITZACIÓ | Dijous 7 de setembre a les 20.05 hores

La fiscalia de Tarragona ha demanat al jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, encarregada d'investigar el referèndum de l'1 d'octubre, l'entrada i l'escorcoll a la impremta de Constantí. En aquest lloc se sospita que s'elaboren les paperetes per portar a terme la consulta. Habitualment el jutge accepta aquest tipus de peticions de la fiscalia, pel que s'espera que acabi donant el vistiplau a l'entrada en les pròximes hores.

 

 

ACTUALITZACIÓ | Dijous 7 de setembre a les 19.27 hores

Un petit grup de veïns de la localitat de Constantí s'ha reunit a les portes de la impremta Indugraf Offset per demanar llibertat de vot i democràcia. Cal destacar que algunes persones que conformen aquesta concentració formen part de diversos partits polítics com la CUP o ERC. Tot i això, no tots els participants són membres d'aquests grups polítics, ja que alguns només es manifesten per demanar la llibertat de vot. A més, demanen que deixin «tranquils» els treballadors de l'empresa i qualifiquen aquesta acció de la Guàrdia Civil com a «xou innecessari».

 

 

ACTUALITZACIÓ | Dijous 7 de setembre a les 16.15 hores

La presència de la Guàrdia Civil a la impremta és per ordre de la Fiscalia, segons han assegurat fonts del govern espanyol. Les mateixes fonts manifesten que es té la sospita que s'estarien imprimint actes d'escrutini per la jornada del referèndum de l'1 d'octubre —no les butlletes, com es pensava en un principi. Fonts de l'empresa asseguren que la impremta està treballant amb normalitat malgrat la presència policial als afores de les instal·lacions. La Guàrdia Civil podria estar esperant una ordre judicial per escorcollar la impremta. 

 

ACTUALITZACIÓ | Dijous 7 de setembre a les 16.05 hores

La Guàrdia Civil continua a la porta de la impremta de Constantí a l'espera que un magistrat els autoritzi l'entrada i començar l'escorcoll de l'empresa presumptament vinculada al referèndum de l'1 d'octubre. Segons ha publicat el mitjà de comunicació 'La República', el cos policial ja hauria oficialitzat el permís judicial per poder accedir-hi i començar l'escorcoll de les instal·lacions.

 

ACTUALITZACIÓ | Dijous 7 de setembre a les 14.15 hores

El canvi de relleu d'una patrulla i una altra de la Guàrdia Civil és l'únic moviment que es produeix als afores de la ja més que coneguda impremta de Constantí. Els agents segueixen custodiant la porta i escorcollant tots els empleats que hi surten, pendents que el jutge els autoritzi l'entrada. L'expectació mediàtica a l'entrada de l'empresa és total, més d'una desena de periodistes hi fan guàrdia des de primera hora del matí. Per la seva banda, i en relació amb el referèndum, la fiscalia general ja ha anunciat que es querellarà contra el Govern de la Generalitat i, des de Reus i Tarragona, ja s'han pronunciat: el primer cedirà els espais municipals per a l'1 d'octubre i el segon no ho farà fins que no es legalitzi la llei del referèndum.

 

Expectació mediàtica a les portes de l'empresa. | Josep M. Llauradó

 

ACTUALITZACIÓ | Dijous 7 de setembre a les 13.08 hores

El conseller de Presidència i portaveu del Govern de Catalunya, Jordi Turull, ha assegurat, en declaracions a Catalunya Ràdio, que la Guàrdia Civil «perd el temps d'una manera absoluta» amb la seva presència a les portes de la impremta. Ell mateix ha deixat anar que troba «molt divertit» que quatre agents estiguin fent guàrdia als afores de l'empresa de Constantí i escorcollant tots els treballadors que hi surten. «Ahir van sortir tots els models i les màquines les engeguem ara. Què fa realment la Guàrdia Civil? Algú hauria de reflexionar sobre el seu paper», ha afirmat.

 

ACTUALITZACIÓ | Dijous 7 de setembre a les 12.30 hores

Regidors de la CUP de Valls, Reus, Torredembarra i Tarragona s'han presentat davant la impremta. Laia Estrada, regidora de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona, ha comparegut davant dels mitjans de comunicació després d'entregar a la Guàrdia Civil unes butlletes simbòliques que el partit va repartir en el seu dia. Els cupaires han assegurat que la presència policial a l'empresa «no té cap altre objectiu que continuar amb l'eina de la por». «És rocambolesc, que millor que parodiar-ho. Els hi diem que ja han trobat butlletes per entregar-les als seus superiors i que ja poden marxar cap a casa», ha deixat anar Estrada.

 

La compareixença dels de l'Esquerra Independentista ha tingut lloc després que haguessin registrat a la Subdelegació del govern espanyol a Tarragona una butlleta amb la intenció que li facin arribar a Mariano Rajoy. Després de les múltiples crítiques que els cupaires han dirigit a les forces unionistes, la regidora ha acabat afirmant: «Aquí els hem entregat unes butlletes, que no pensin que amb la por faran que el poble català farà un pas enrere».

 

 

ACTUALITZACIÓ | Dijous 7 de setembre a les 08.40 hores

Els Agents de la Guàrdia Civil han reprès, durant el matí d'aquest dijous 7 de setembre, l'escorcoll de l'empresa Indugraf Offset de Constantí a la recerca de material per a la celebració del referèndum d'independència el pròxim 1 d'octubre. Segons ha pogut saber delCamp.cat, la Guàrdia Civil centra la recerca en els treballadors, també en les operàries de neteja. 

 

ACTUALITZACIÓ | Dimecres 6 de setembre a les 23.30 hores

Agents de la Guàrdia Civil han escorcollat aquest dimecres, 6 de setembre, els vehicles d'alguns treballadors de la impremta Indugraf Offset de Constantí per comprovar si estan preparant material per al referèndum de l'1 d'octubre. Els agents, que han estat a les portes de les instal·lacions durant tota la tarda, han esperat els canvis de torn per demanar als operaris que els deixessin mirar els maleters dels cotxes per cercar possibles documents relacionats amb el referèndum. Segons 'La República', aquesta empresa hauria imprès la llista numerada de votants que s'haurà d'utilitzar durant la jornada electoral que està prevista que se celebri el pròxim 1 d'octubre. Ara, la Guàrdia Civil estaria interessada a conèixer qui va fer la comanda, quins documents relacionats amb la consulta se'ls hi va encarregar i qui va fer el pagament de tots aquests papers. A hores d'ara, els agents continuen als afores de l'empresa esperant una ordre judicial per entrar a escorcollar-la.

 

 

Agents de la Guàrdia Civil a la impremta de Constantí. | J.M. Llauradó

 

Agents de la Guàrdia Civil a la impremta de Constantí. | Josep M. Llauradó

 

Els agents de la Guàrdia Civil al costat del vehicle d'un treballador de la empresa | delCamp.cat

 

La Guàrdia Civil porta tota la tarda registran els cotxes dels treballadors que sortien de l'empresa | delCamp.cat

  

    

 

 

 

 

 
Comentaris

envia el comentari