Encara podria ploure amb intensitat en alguns punts del Camp de Tarragona

El temps milloraria lleugerament durant el cap de setmana
En alguns punts s'han acumulat més de 60 mm | Cedida.

Durant el matí les precipitacions han caigut amb intensitat a punts del Camp de Tarragona. En alguns punts les quantitats de pluja han acumulat fins a 60 mm i anaven acompanyades de tempesta. Els últims mapes del temps indiquen que encara podria ploure durant la tarda, localment amb intensitat


ACTUALITZACIÓ | Divendres 16 de desembre a les 12:00

 

Durant el matí les pluges han caigut amb intensitat en alguns punts del Camp de Tarragona. Cal destacar els registres de pluja de 70 mm a Cambrils, 34 mm a Vinyols i els Arcs, 22 mm a Tarragona, 20 mm a Almoster, 20 mm a Reus o 17 mm a Vila-seca. Durant aquesta tarda les precipitacions encara podrien caure a tot el Camp de Tarragona, localment amb intensitat. A última hora de la tarda les precipitacions haurien d'anar a menys i concentrar-se a les Terres de l'Ebre. Durant el cap de setmana sembla que tindríem una situació més estable, especialment dissabte. Diumenge els últims mapes del temps indiquen que durant la tarda els núvols podrien guanyar terreny de nou a punts del litoral i fins i tot podrien arribar noves pluges, això encara no es pot confirmar.

 

La forta intensitat de la pluja d'aquest matí han deixat petites incidències, especialment a la comarca del Baix Camp. A Salou, els semàfors han deixat de funcionar a mig matí. A Cambrils la gran quantitat de pluja caiguda ha provocat petites inundacions. La incidència més greu s'ha produït per la caiguda d'un llamp a Reus que ha deixat una urbanització sense llum aquest matí.

 

Semàfors sense funcionar als carrers de Salou | cedida

 

Petites inundacions a Cambrils | cedida

ACTUALITZACIÓ | Dimecres 14 de desembre a les 19:30

 

L'última actualització dels mapes del temps capgiren el canvi de temps del cap de setmana al Camp de Tarragona i la part més intensa de la borrasca sembla que no ens acabaria d'afectar. Seria entre divendres i dissabte quan esperem uns dies amb cel molt ennuvolat en conjunt i l'aparició d'algunes precipitacions. Divendres al matí ja tindríem un cel molt ennuvolat i els primers plugims febles. Seria de cara a la tarda quan aquests plugims podrien estendre's i afectar de forma general tot el Camp de Tarragona, en conjunt caurien de forma feble. Dissabte durant el matí encara tindríem un cel força tapat i no descartem alguns plugims febles. Sembla que de cara a la tarda de dissabte ja començarien a obrir-se algunes clarianes. L'ambient seria lleugerament més fred durant el cap de setmana i sobretot ho notaríem amb les temperatures màximes.

 

El gir en la previsió més important arriba entre diumenge i dilluns quan la part més important de la borrasca es desplaça lluny del nostre territori. Amb aquesta situació esperem un temps en conjunt més estable i tindríem més clarianes que no pas núvols. El que podem confirmar és que l'ambient durant la setmana vinent seria clarament més fred.

 

ACTUALITZACIÓ | Diumenge 11 de desembre a les 20:00

 

Els últims mapes del temps indiquen aquest canvi de temps que afectaria el Camp de Tarragona a finals de la setmana vinent. El pas de diferents fronts la pròxima setmana per la península Ibèrica obriria el pas a aquest canvi de temps. Sembla que a finals de setmana un d'aquests fronts acabaria amb la formació d'una borrasca al mar Mediterrani que portaria pluja a tot el Camp de Tarragona. Podríem tenir un petit episodi de llevant entre dissabte i diumenge de la pròxima setmana que deixi precipitacions abundants a molts punts del litoral.

 

També serà remarcable l'arribada d'una massa freda que ens portaria una clara baixada de les temperatures, especialment a partir de divendres. Amb aquesta baixada de temperatures la cota de neu també podria baixar i durant el pròxim diumenge podria baixar fins a cotes al voltant dels 1.000 metres d'altitud i podrien caure els primers flocs de neu a les parts més elevades de les muntanyes de Tarragona. Caldrà estar pendents dels mapes del temps els pròxims dies per acabar d'afinar més la situació, el que es pot anar confirmant és que el temps estable i anticiclònic al Camp de Tarragona tindria els dies comptats.Comentaris

envia el comentari