El pròxim mes d'abril podria ser lleugerament càlid al Camp de Tarragona

Tindríem unes precipitacions normals per un mes d'abril a les comarques tarragonines
Podríem tenir una primavera amb pluja normal a Catalunya | cedida

A punt d'arribar al mes d'abril, fem un repàs als models a llarg termini per saber quina serà la tendència de temps que podrem tenir durant el pròxim mes al Camp de Tarragona. Iniciem el primer mes de l'any plenament primavera.


Els models a llarg termini, que tenen una fiabilitat força baixa, però que ens permeten saber quina serà la tendència de temps que tindrem durant les pròximes setmanes, indiquen un mes d'abril amb temperatures normals o lleugerament més càlides del normal a les comarques del Camp de Tarragona. Cal esperar un mes d'abril amb temperatures ajustades a la mitjana climàtica, això ens fa pensar amb nits fresques i migdies molt agradables. Les amplituds tèrmiques, la diferència entre les temperatures més baixes i més altes del dia, seran marcades com és típic a la primavera. També és molt típic d'alternança de dies amb temperatures força altes superant els 20 o 25 graus, amb dies que amb prou feines arribarem als 15 graus al migdia.

 

Pel que fa a les pluges, sembla que tindrem un mes d'abril amb pluja normal a gran part del territori. Cal recordar que abril és normalment un mes força plujós al Camp de Tarragona, amb molts dies de ruixats i amb l'aparició de les primeres tempestes. En resum, i observant la tendència que ens marquen aquests mapes a llarg termini, cal esperar un mes d'abril amb temps propi de la primavera, temperatures força a ratlla i dies variables amb ruixats i algunes tempestes, especialment a punts de muntanya i de l'interior.

 

Mapa d'anomalia de les pluges durant el mes d'abril | NOAAComentaris

envia el comentari