Clara baixada de temperatures a finals de setmana

El fred serà de rigorós hivern aquest cap de setmana
El fred será el protagonista del cap de setmana | cedida

 

Sembla que després de l'onada de fred a gran part d'Europa ara arribaria el fred de rigorós hivern també a Catalunya. Segons els últims mapes del temps durant el proper cap de setmana tindrem la primera entrada freda important d'aquest hivern. Ara com ara es preveu una entrada freda força seca i no esperaríem precipitacions al Camp de Tarragona. El que ja podem afirmar és que el proper cap de setmana serà molt fred, de rigorós hivern.


Els vents de nord ens portarien una situació de fred intens el proper cap de setmana. Esperem que l'entrada de l'aire fred comenci a arribar entre divendres i dissabte quan ja notaríem un ambient més fred, especialment a punts de muntanya. Les temperatures es mantindran fredes tot el cap de setmana i també a l'inici de la setmana vinent. En conjunt estaríem parlant d'unes temperatures entre 4 i 8 graus per sota de la mitjana normal per aquestes dates de l'any. Esperem que les temperatures entre dissabte i diumenge amb prou feines arribin als 10 graus al migdia, i entre els 5 i 9 °C a molts punts de l'interior. Pel que fa a les temperatures mínimes, esperem glaçades a moltes comarques de l'interior, especialment allà on el vent encalmi.

 

Al Camp de Tarragona creiem que serà una entrada freda seca i, en principi, no esperaríem precipitacions destacables. El que seria molt destacable els pròxims dies seria el vent. Podríem tenir diferents episodis de vent bastant importants. Divendres el vent guanyaria intensitat a tot el Camp de Tarragona i no descartem que puntualment es puguin superar els 90 km/h, la sensació de fred serà molt marcada. Amb petits alts i baixos el vent de serè no abandonaria el Camp de Tarragona en tot el cap de setmana i fins i tot podria guanyar intensitat entre diumenge i dilluns amb un nou episodi de vent. En el moment que el vent perdi intensitat no descartem que les temperatures baixin de forma contundent i algunes glaçades arribin a sectors propers a la costa.


De cara a la setmana vinent, encara no podem assegurar res, ja que els mapes no acaben d'afinar la situació. Ara com ara sembla que el fred de ple hivern continuaria instal·lat a Catalunya durant uns dies més i fins i tot podria incrementar-se amb una entrada de vents molt freds d'origen siberià a mitjans de la setmana vinent.Comentaris

envia el comentari