Montserrat Catalan, exdirectora de l'Arxiu Tarradellas, rebrà la Creu de Sant Jordi

Catalan va ser secretària del president i actualment és comissària dels actes del 40è aniversari del retorn de Tarradellas a Catalunya
Montserrat Catalan en una imatge d'arxiu. | Joan López

 

El Govern ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi a 29 personalitats i 23 entitats que s'han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural. La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s'atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.


Una de les persones distingides aquest 2017 serà Montserrat Catalan i Benavent que va ser secretària del president Tarradellas i directora de l'Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià. Rebrà la Creu de Sant Jordi per la seva tasca de preservació de la memòria del president Tarradellas, del qual en va ser col·laboradora directa. Aquesta tasca ha tingut la seva expressió més clara en la gestió del llegat documental de l'arxiu presidencial, dipositat al monestir de Poblet, del qual en va ser directora des del 1988 fins a la seva recent jubilació. Catalan és, actualment, comissaria dels actes del 40è aniversari del retorn del president Tarradellas a Catalunya.
Comentaris

envia el comentari