La Plataforma en Defensa de l'Ebre es manté en contra del pacte de Rialb per a l'abastiment d'aigua a la Conca

L'organització reclama al Govern que quantifiqui les alternatives a aquest acord
Una senyora durant la mobilització en contra del pacte de Rialb organitzada per la PDE el passat 22 de març. | ACN

 

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ha reclamat al Govern que, complint amb la política de transparència que defensa, es quantifiquin les alternatives que existeixen al pacte de Rialb per solucionar els problemes d'aigua de boca dels pobles afectats. «Ens diuen que és la més barata, doncs volem conèixer les altres alternatives i el seu cost, i podrem valorar econòmicament la diferència d'unes possibilitats o altres», ha defensat la portaveu de la PDE, Matilde Font, després de la reunió de la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre, aquest dimarts 11 d'abril a Amposta. Per la seva banda, el conseller de Territori, Josep Rull, ha defensat davant dels antitransvasistes que el pacte de Rialb «no és uns transvasament» ni present ni futur d'aigua del Segre a Barcelona.


La Plataforma en Defensa de l'Ebre ha demanat a la conselleria de Territori i Sostenibilitat que detalli totes «les possibilitats» i solucions que hi ha per als 30 municipis de les comarques de la Segarra, l'Urgell, la Conca de Barberà i l'Anoia. Davant les justificacions del Govern que l'abastiment d'aigua de boca des del pantà de Rialb és l'opció «més econòmica» per a aquests pobles, la plataforma ha reclamat conèixer els pressupostos de totes les alternatives abans d'escollir-ne una. «Potser val la pena pagar una mica més i tranquil·litzar tothom», ha dit Font. «També volem saber totes les possibilitats tècniques per abastir els pobles: aquesta o l'allargament del CAT que resulta més cara. No sabem si hi ha cap altra alternativa», ha afegit la portaveu de la PDE. La PDE ja ha avançat que mantindran la seva oposició a aquest acord. «Hem plantejat que fa molts anys que necessitem més aigua i sediments i sembla que això no és prioritari», ha lamentat Matilde Font. Tot i que Rull ha insistit que es tracta d'abastir 3.600 persones amb 0,62 hectòmetres cúbics, per a la PDE, «una mica d'aquí i una mica d'allà» representa «un bastant» alhora que mentre es treu aigua del Segre i de l'Ebre, no n'arriba al tram final del riu. «No volem que es vegin les coses a pedaços sinó tota la conca en conjunt, i nosaltres som el final de la conca i sempre rebem. Es tracta de parlar de fer una política global de tota la conca perquè el final no sempre siguem els més perjudicats», ha demanat Font.
Comentaris
surenya
Lo que no han de fer es sobreexplotacio a la terra ni tira tanta merda com tiren que sempre els passa el mateix s-estan carregan l-ecosistema i a meitats de cada any de la merda de grifosat que tiren no poden veure l-aigua de boca son ells els que no estan cuidan prou el seu territori resmes pensen en planta planta tractor gros i tirar grifosat!!!!NO AL TRANSVASSAMENT!!!!
0

envia el comentari