La parròquia de Santa Maria estrena imatge i presenta el projecte Alpha, pioner a la demarcació

Les sessions del programa Alpha són sopars col·loqui oberts a creients i no creients
Mossèn Simó Gras i Diego Molina durant la presentació del nou logotip. | Joan López

 

Després de desembarcar amb força a les xarxes socials, la parròquia de Santa Maria de Montblanc segueix amb el seu procés de renovació aquest dimecres 11 de gener a la tarda, a la Plebania, una instal·lació també renovada recentment, acollia la presentació de la nova imatge corporativa de la institució. Durant l'acte també es donava a conèixer la posada en marxa del projecte 'Alpha' que arriba a la demarcació de Tarragona per primera vegada.


Mossèn Simó Gras, Plebà de Montblanc, assenyalava que la parròquia vol seguir les indicacions del Papa Francesc i «deixar de ser una Església clàssica de manteniment per ser una Església missionera». El Plebà apuntava que «és necessari anar adaptant totes les dimensions de la parròquia i la imatge diu molt d'una institució. La imatge és el primer que parla de la voluntat de transformar i, en aquest cas, dibuixa l'inici d'una nova etapa».El nou logotip és obra del dissenyador Diego Molina i té els arcs de l'església de Santa Maria com a element principal que conformen una lletra 'm' amb una petita creu al seu interior. Molina assenyalava que «Santa Maria és un tòtem de Montblanc, és una joia arquitectònica del gòtic» i afegia que «quan pugem les escales veiem el joc d'arcs i quan hi entrem, el primer que fem és mirar cap a dalt». Incorporant la creu com a símbol universal del cristianisme, la nova imatge corporativa compta també amb la incorporació de les paraules 'Santa Maria' però integrades en una de sola «per donar més força». El Plebà afegia que la imatge compta amb diverses versions amb colors també triats a consciència com el groc que es relaciona amb l'Esperit Sant o bé amb la bandera del Vaticà, el blau cel o el blau marí. Simó Gras explicava que s'havia volgut fugir del color grana, icona de Montblanc i molt utilitzat per l'Ajuntament i també entitats de la vila. Amb la nova imatge corporativa, el mossèn es mostrava convençut d'haver complert l'objectiu d'«acompanyar el canvi amb una imatge de canvi». Sobre els colors, es referien també a una icona montblanquina: Sant Jordi i la Princesa. El mossèn assenyalava que «mentre que el poble de Montblanc és grana com la capa de Sant Jordi, la parròquia és blava com la de la Princesa». Amb tot, l'antic logotip seguirà sent el segell de la parròquia i també es mantindrà la característica capçalera del full parroquial. La parròquia també ha previst treballar en un nou lloc web a mitjà termini.


El projecte Alpha

La parròquia de Santa Maria de Montblanc serà una de les quatre de la demarcació de Tarragona que posarà en marxa, per primer cop, el projecte Alpha. Aquest programa, que també es desplegarà a les parròquies de Vinyols i Riudoms, les Borges del Camp i Creixell, proposa participar en uns sopars col·loqui que tenen el seu origen en una església anglicana i que s'han estès arreu del món.La coordinadora del projecte a Montblanc, Judit Rosselló, explicava que es tracta de deu sessions de dues hores que es duran a terme cada dijous a la plebania de nou del vespre a onze de la nit. Rosselló assenyalava que les sessions pretenen fomentar una conversa oberta que no tenen com a objectiu treure conclusions. Durant el sopar, que està pensat per acollir una trentena de participants que s'organitzarien en grups de deu persones, es debat sobre temes amplis com la fe, el pecat, el Jesús de Natzaret històric o el sentit de la creu. El debat s'enriqueix amb una breu exposició del tema que arrodoneix la sessió. Els responsables del projecte assenyalen que es dirigeixen a persones entre 30 i 50 anys aproximadament que no estan relacionades amb la parròquia i afegeixen que la participació de persones no creients és clau per enriquir els debats. Els interessats en participar-hi es poden posar en contacte amb la parròquia.

L'acte de presentació, a la Plebania. | Joan López

 Comentaris

envia el comentari